Bild'den Türkiye'ya ağır suçlama

Bild'den Türkiye'ya ağır suçlama
Güncelleme:

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, Avrupa’dan IŞİD’e katılan genç kızlar konusunda yaptığı haberde, tartışma yaratacak sözlere yer verdi.

“IŞİD genç kızları böyle kandırıyor” başlığıyla verilen haberde, başta İngiltere olmak üzere kandırılan genç kızların Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a ulaştıkları belirtilirken, “Türk sınırları nispeten geçirgen olarak kabul ediliyor. Sınır muhafızları rüşvete eğilimli, hatta bazıları da terör örgütü militanlarına sempati ile yaklaşıyor” ifadelerine yer verdi.

YÜKSEK PARALARLA KANDIRILIP,  IŞİD MİLİTANLARIYLA EVLENDİRİLİYORLAR
IŞİD’in petrol satışı ve fidye paraları ile genç kızların gözünü boyadığını aktaran gazete, yayınladığı grafiklerle IŞİD petrolünün Türkiye’ye satıldığı iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

Buradan kazanılan paralarla Avrupa’da Facebook, Twitter gibi sosyal medya ve internet üzerinden ulaşılan ve aralarında15 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu genç kızların kandırıldığını aktaran gazete, bölgeye giden çocuk yaştaki kızların IŞİD militanlarıyla evlendirildiğini aktardı.

Gazete, bölgeye bu yolla kandırılarak giden kızlara örnek olarak Viyana’dan giden Sabina Selimovic (16) ve Samra Kesinovic (17), Bristol‘den Jusra Hussein (15) ve Stockwell‘den Samia Dirie‘yi (17) örnek gösterdi.