Bir vefa filmi: Birleşen Gönüller

Bir vefa filmi: Birleşen Gönüller
Güncelleme:

Başrollerini Hande Soral ile Serkan Şenalp’in paylaştığı ‘Birleşen Gönüller’ isimli film, 24 Ekim’de vizyona girecek.

Bir vefa filmi: Birleşen Gönüller

Başrollerini Hande Soral ile Serkan Şenalp’in paylaştığı ‘Birleşen Gönüller’ isimli film, 24 Ekim’de vizyona girecek.

Cehennem Melekleri, Herkül, 300 Spartalı, Conan gibi filmlere sahne olan Hollywood stüdyolarından Nuboyana’da çekilen filmin tanıtımı, dün yapıldı. Çekimlerine Kasım 2013’te Bulgaristan’da başlanan filmin yönetmenliğini yapan Hasan Kıraç, 1940’lılarda savaşla dağılan iki sevgilinin 50 yıl sonra buluşma hikâyesini beyazperdeye aktardıklarını söyledi.

Kıraç’a göre Birleşen Gönüller, aşk filmi; ancak odağında ise vefa ve fedakârlık var. Filmde yurtdışında eğitim veren gönüllü öğretmenleri de işlediklerini vurgulayan Kıraç, yapımlarının başlangıç olacağını düşündüğünü aktararak, “Belki çok daha iyileri çekilecektir.” ifadelerini kullandı. Başrol oyunculardan Serkan Şenalp, filmin çekimleri boyunca sürekli üşüdüklerini ve soğukla mücadele ettiklerini söyledi. Canlandırdığı Niyaz ile Cennet karakterinin günümüzde alışık olmadığımız bir aşk yaşadığına dikkat çeken Şenalp, “Bir yandan da savaşla mücadele ediyorlar.” dedi ve o süreci anlatan güzel bir film ortaya çıktığını kaydetti. Oyunculardan Sema Çeyrekbaşı, senaryoyu hüzünle okuduğunu ve de rolünü hüzünle oynadığını anlattı.

Bir diğer oyuncu Atılgan Gümüş ise Yunus öğretmen rolüyle karşımızda. Senaryoyu okuduğunda ‘Bunu çekmeye hazırsanız ben de oynamaya hazırım’ demiş. Yurtdışında gönüllü eğitim veren bir öğretmeni oynarken çok zorlandığını vurgulayan Gümüş, “Tabii ki hayatımızda yaptığımız fedakârlıklar vardır. Ama açıkça itiraf etmek gerekirse kendi düzenini bozup da yurtdışına gitmek, oradaki çocukları eğitimle buluşturmak kolay değil. Herkesin yaşayabileceği bir şey değil.” şeklinde konuştu.