Bölgesel yağlara liposhaping çözümü

Bölgesel yağlara liposhaping çözümü
Güncelleme:

Liposhaping, kadın ve erkeklerin yoğun egzersiz ve diyet programlarına rağmen kurtulamadıkları bölgesel yağlarına çare oluyor.

Liposhaping’i en çok karın, bel çevresi, kol altı ve kalçasının kalınlığından rahatsız olan kadınlar tercih ediyor. Erkekler ise karın, bel çevresi ve gıdı bölgelerinde biriken fazla yağlardan kurtulmak istiyor.

Uzmanlığını Genel Cerrahi dalında yapan Dr.Uğur Dikmen, 15 yıldır Liposuction operasyonlarını gerçekleştirmektedir. Kariyeri boyunca 3000’in üzerinde vaka opere eden Dikmen, Son günlerin en popüler yağ aldırma yöntemi Liposhaping ile ilgili bilgi veren Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği’nden Dr. Uğur Dikmen “Uygulamada kullanılan mikrokanüllerin çok küçük olması ve cilt altına verilen sıvı miktarının, emilen miktardan bol oluşu ile pürüzsüz, godesiz ve izsiz sonuç vaat etmesiyle klasik yağ aldırma yöntemlerinden ayrılıyor. Operasyon sonrasında minimal morluk ve şişliklerin oluşmasını normal. Şiş ve morluklar en fazla 10 gün içinde ortadan kayboluyor. Hasta operasyondan bir gün sonra iş ve özel hayatına dönebiliyor” dedi.

Dr. Dikmen, “Liposhaping yönteminde, yağ birikmesinin olduğu yere bir çeşit anestezik solüsyon karışımı enjekte edilerek bölgeden alınması gereken yağ kitlesinin tamamen akışkan hale gelmesi sağlanıyor. Böylece yağlı bölgeler daha kolay tespit ediliyor ve emilimin daha homojen olması mümkün oluyor. Girişim sırasında mikrokanüller kullandığı için cerrah çok daha yumuşak ve nazik hareket ederken, operasyon sonrasında diğer yağ aldırma yöntemlerinin aksine ciltte düzensizlik ve pürüzler oluşmuyor” ifadelerini kullandı.

Liposhaping tedavisi uygulanan hastalarda, operasyondan hemen sonra gözle görülür değişiklikler fark edildiğini belirten Dr. Dikmen, Ancak uygulamadan üç hafta sonra çok daha yoğun bir iyileşme görülüyor. Esas sonuç ise operasyondan yaklaşık üç ay sonra alınıyor. Liposhaping sonrasında sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile ince görünüm ve sağlıklı fiziksel durumun korumasına yardımcı oluyor” dedi.

Liposhaping yaptırmaya en uygun adayların, vücutlarının belirli bölgelerinde yağ fazlalıkları bulunan, elastik cilde sahip, olması gereken kilodaki kişiler olduğunu belirten Dr. Uğur Dikmen, kadınlar kadar erkeklerinde bu yöntemi tercih ettiğini vurguluyor. Özellikle bel çevresi ve kenarlarında fazla olan erkekler için Liposhaping’in ideal bir girişim olduğunu belirten  Dr. Dikmen, “Fiziksel açıdan sağlıklı, psikolojik açıdan dengeli ve beklentilerinde gerçekçi olan kadın ya da erkeğe bu yöntem rahatlıkla uygulanabilir. Vücutlarında çok geniş bir bölgeye yayılmış aşırı yağ birikmeleri olan bireyler de Liposhaping yaptırmak için uygun aday sayılabilirler. Bu kişilerde yağ miktarı göreceli olarak azaltılır” dedi.

Liposhaping uygulaması sonrasında hastalara önerilerini açıklayan Dikmen, “Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz, ince görünüm ve sağlıklı fiziksel durumun korunmasına yardımcı olabilir. Kilonun bundan sonra artı ya da eksi 2 kg’dan fazla değişmemesi elde edilen güzel sonucun devamlı olacağını gösterir” dedi