''Bu aralar ne iyi gider'' tuzağına düşmüyorum !

''Bu aralar ne iyi gider'' tuzağına düşmüyorum !
Güncelleme:

Yönetmen Zeki Demirkubuz, Adana’da sinemaseverlerle buluştu. Sinematek Adana ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) programında ‘Kader’ filminin gösteriminin ardından söyleşi yaptı.

İşportacılık yıllarını ve 16 yaşında idamla yargılandığı süreci de anlatan Demirkubuz, senaryolarında hayatını ve gerçekleri sorgulayarak hareket ettiğini söyledi. Sinemada seyirciden bir beklenti içerisine girmenin doğru olmadığını vurgulayan Demirkubuz, “Bu aralar ‘ne iyi gider’ tuzağına düşmüyorum. Hayatı cevaplarından çok sorularla da anlamlandırabiliyoruz. Bu nedenle filmlerimde kötülük veya bir davranıştan sonraki durumu sorguluyorum. Bir mesaj vermeye ya da bir şeyi angaje etmeye çalışmıyorum. İnsan sanata manevi duygusu için ilgi duyar. Benim sinemada sorgulayan bir yapım var.” dedi.

Bir yönetmen olarak özgürlüklerinden çok sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini ifade eden Demirkubuz, şöyle devam etti: “Filmlerimde hayat duygusuna sadık kalmaya özen gösteriyorum. Çok senaryo ve hikâyem var. Derdi olan adam incir çekirdeğinden bile bir sürü hikâye çıkarabilir. Ahlaken, en zeki, en karanlık, mümkünse en kıl seyirciyi esas alarak hareket ediyorum. Kafayı kırsam en entelektüelin de en öküzün de izleyebileceği, 10 milyon, 20 milyon izleyiciye ulaşacak filmler yapabilirim. Tur bile bindiririm. Ancak ben yönetmen özgürlüğüyle değil sorumluluklarıyla hareket eden biriyim.”