Bu Dizinin Senaryosu TRT Genel Müdürünü de Tutuklatır mı?

Bu Dizinin Senaryosu TRT Genel Müdürünü de Tutuklatır mı?
Güncelleme:

Bu Dizinin Senaryosu TRT Genel Müdürünü de Tutuklatır mı?

Bu Dizinin Senaryosu TRT Genel Müdürünü de Tutuklatır mı?

‘Yeni Türkiye'deki hukuk garabetleri herkesin malumu. İnsanların dizi senaryosundan hapis yattığı bir ülkede geçtiğimiz günlerde ‘davalık' bir olay yaşandı.
TRT 1 ekranlarında yayınlanan Milat dizisinin 29 Mayıs Cuma günü izleyiciyle buluşan 8. bölümündeki bazı diyaloglar Allah göstermesin- dizinin senarist, yönetmen, yönetmen yardımcısı ve stajiyerlerini tutuklatabilir! Hatta kanalın genel müdürü bile bu yüzden hapislerde yatabilir! Nasıl olur demeyin, örneği var.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, üç yıl önce yayından kalkmış bir dizi senaryosu yüzünden 7 aydır tutuklu.

Zaman'ın haberine göre, Milat dizisindeki ‘davalık' diyaloglara dönersek, M. Nedim Hazar geçtiğimiz perşembe günü Zaman'daki köşesinde konuya dikkat çekti.

Başrollerini Ufuk Bayraktar ve Burcu Kara'nın paylaştığı Milat dizisinin 7 Haziran genel seçiminden bir hafta önce yayınlanan bölümünde karakterlerden biri diğerine “5 Haziran sabahı 5 tane bomba patlatacaksın.” diyor. Daha sonra patlatılması istenilen bombaların sosyal medya üzerinden yayınlanacak kasetler olduğu anlatılıyor. Bomba talimatını veren kişi, uyarmayı da ihmal etmiyor: “Seçimlerin kaderi sana bağlı.” Buraya kadar bir sorun yok. Ancak gerçek dünyaya geldiğimizde, 5 Haziran Cuma günü Diyarbakır'daki HDP mitinginde art arda iki bomba patladı; üç vatandaşımız hayatını kaybetti, 150'den fazla kişi yaralandı. Mahkeme tarafından gizlilik kararı getirilen patlamanın failleri ise hâlâ meçhul.

Oyuncu kadrosu ve hikâyesinden ziyade, başta logosu olmak üzere “Bu dizi MİT'in dizisi mi?” sorusunu akıllara getiren ve “Yeni Türkiye'nin derin macerası” sloganıyla yola çıkan Milat dizisinde geçen bir diyaloğun bir hafta sonra gerçekleşmesi elbette üzücü bir ‘tesadüf'. Fakat dizi senaryosundan insanların tutuklandığı ve aylardır hapiste olduğu düşünülürse insan şunu sormadan edemiyor: Acaba TRT Genel Müdürü Şenol Göka da Hidayet Karaca gibi tutuklanır mı?! Sakın bir savcı çıkıp da TRT Genel Müdürü ve dizi ekibi hakkında örgüt davası açmasın!..

Hidayet Karaca senaryodan 7 aydır hapiste

Yedi aydır Silivri Cezaevi'nde tutsak bulunan Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca, 14 Aralık 2014'te yapılan Özgür Basına Darbe Operasyonu'nda gözaltına alındı.

Üç yıl önce sona eren Tek Türkiye dizisinin bir sahnesinde geçen diyaloglardan dolayı ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasıyla 19 Aralık 2014'te tutuklandı. 9 Nisan 2009'da yayınlanan Tek Türkiye dizisinin 64. bölümündeki ‘karanlık kurul' sahnelerinde geçen diyaloglarda hayali örgütten bahsedildiği varsayılarak dizinin yönetmen ve senaristleri de gözaltına alınmıştı.