Bugün'ün çiçeği burnunda yazarı \"Teşekkürle\" başladı

Bugün'ün çiçeği burnunda yazarı \"Teşekkürle\" başladı
Güncelleme:

Radikal.com.tr'deki köşesine veda eden Orhan Kemal Cengiz, Bugün Gazetesi'ndeki ilk yazısında önce GYY'ne teşekkür etti ardından hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi.

Cengiz, bugün ilk yazısıyla Bugün okuyucusuyla buluştu.

Aynı zamanda Today's Zaman ve Al Monitor'da köşe yazarlığı yapan Cengiz, Haziran ayında kağıda veda eden ve yayın hayatına dijitalde devam eden Radikal'de 3 yıldan uzun süre görev almıştı.

Cengiz, Bugün'deki ilk yazısında "Başta gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt olmak üzere, sıcak hoş geldin mesajlarıyla beni yüreklendiren, içimi umut ve heyecanla dolduran BUGÜN Gazetesi çalışanlarına ve okurlarına içtenlikle teşekkür ediyorum" ifadeleriyle gazeteye 'hoş bulduk' dedi.

İşte, Cengiz'in Bugün'deki ilk yazısı:

Misyoner devlet

Bütün dinlerin gerçek dindarları şaşırtıcı bir şekilde birbirlerine benzerler. Tevekkül ederler. Tefekkür ederler. Zorda olanın yardımına koşarlar.

Müslüman dostlarım sayesinde gerçek Müslümanlar’ı; Hıristiyan dostlarım sayesinde gerçek Hıristiyanlar’ı ve diğer dinlerin samimi inananlarını tanıdım.

Bütün dindarlar ama bilhassa Müslümanlar ve Hıristiyanlar, “tebliğci”dir. Samimiyetle inandıkları hakikati diğer insanlarla paylaşmak, onları “müjdelemek”, “hidayete erdirmek” isterler. 

Muhatabının, dinlememe hakkına da riayet eden, yani hiçbir zorlamada bulunmadan kullanılan “tebliğ hakkı”, bir ülkede din özgürlüğünün ne ölçüde var olduğunun önemli göstergelerinden birisidir. 

 

http://www.bugun.com.tr/misyoner-devlet-yazisi-1279076YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN