''Çağrılmamak bizim için kıvanç ve onur kaynağı''

''Çağrılmamak bizim için kıvanç ve onur kaynağı''
Güncelleme:

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Cumhuriyet Gazetesi'nin ertelenen Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna davet edilmemesini 'bir kıvanç ve onur kaynağı' olarak değerlendirdi.

İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay Twitter profilinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyetle yaşıt Cumhuriyetin bugüne kadar ayakta kalabilen ender kurumlarından Cumhuriyet Gazetesi, (bu sabah ertelenen) AK Saray'daki Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna "zat-ı şahanelerince" davet edilmeyen gazeteler arasındaydı. Milleti, kendisine destek veren topluluktan basını kendisine biat eden mecralardan ibaret sanan bir zat'ın, kendi yanaşma, yalaka ve dalkavuklarıyla birlikte olacağı bir zaman ve mekanda Cumhuriyet gazetesinin olmaması, bizim için olsa olsa bir kıvanç ve onur kaynağıdır. Elbette, şimdilik kaydıyla ve gönülsüz olarak davet edilmek durumunda kalınan bazı zevatı tenzih ederiz.

Tek üzüntümüz, Cumhurbaşkanlığı makamını ve yerleşkesini babasının çiftliği gibi gören ve öyle kullanan bir zat'ın yazık ki o makamda bulunuyor olmasıdır. Bilinmelidir ki, Cumhuriyet gazetesi AK Saray'a davet edilmenin kriterlerini ihlal etmeye devam edecektir. Bunu asli görevi ve sorumluluğu olarak bilecektir.

Eylem ve söylemleriyle Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlükler karşıtı bir zat olarak gördüğümüz 12. Cumhurbaşkanı'nın müsaade ve takdirine mazhar olamamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz. Cumhuriyet gazetesi AK Saray'lardan değil, Soma'dan, Ermenek'den Gezi Parkı'ndan, Validebağ'dan, halkın olduğu meydanlardan habercilik görevini sürdürmeye devam edecektir. Cumhuriyet Bayramı'nızı kutlarız.

Gözünaydın Türkiye, ölülerimizi sağsalim(!) çıkardılar, sessizce toprağa verdiler. Artık hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edebilirsin!