Çalışlar'a Ersanlı'yı neden sansürledi?

Çalışlar'a Ersanlı'yı neden sansürledi?
Güncelleme:

Taraf gazetesinde ayrışmanın taraflarından biri olan Baransu, CNN Türk'te Aykırı Sorular'a konuk oldu.

Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Baransu, Taraf'ta yaşananları kendi açısından anlattı.

YASEMİN ÇONGAR ABD'DEN GELİRKEN UÇAKTA MI CEMAATÇİ OLDU?

Taraf'ın Gülen Cemaati ile ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları red eden Baransu gazetede cemaatle anılamayacak çok sayıda isim olduğunu vurguladı. Taraf'ı Ahmet Altan, Alper Görmüş, Yasemin Çongar gibi isimlerin kurduğunu hatırlatan Baransu, "Yasemin Milliyet'ten ayrılıp Taraf'a geldi. ABD'den gelirken uçakta mı cemaatçi oldu" diye sordu.

BARANSU VE YENİ TARAF YÖNETİMİ SAVAŞ YANLISI MI?

"Biz kan aksın isemiyoruz. Barış istemeyenlerin akılsız olduğunu süşünüyorum. Ama'sız barış diyorlar. Biz buna da destek verdik. Oral Çalışlar'a yalan söylediğini yazdım. Bana ve Büşra Ersanlı'ya sansür uyguladı. Bunu inkar edemez. Baskın Oran'ın başkanlık sistemini eleştiren yazılarını neden yayınlamadı. Ersanlı'yı neden sansürledi. O geldiği yerde sansüre alışmış olabilir ama Taraf öyle bir gazete değil."

BARIŞ "AMA'SIZ" OLMAZ! DÜNYADA DA BARIŞ "AMA'LI" OLUR!

"Onların ama'ları var. Başkanlık sistemi eleştirilmeyecek, örgüt eleştirilmeyecek. Yolsuzluklar görülmeyecek. Böyle barış olmaz. Dünyanın her yerinde ama'lı olur. Barış ama'lı olur. Dünyadaki örneklere bakarsanız bunu görürsünüz. 'Binlerce masum insanın katliam emrini veren Abdullah Öcalan' sözünün neresini sansürlüyorsun? Taraf'ın yayın yönetmeni koltuğunda sansürcü biri oturamaz."

"YILDIRAY OĞUR BÖYLE GİDERSE YİĞİT BULUT OLACAK!"

Taraf'tan istifa eden isimler arasında özellikle Yıldıray Oğur'la sert polemikler yaşayan Mehmet Baransu "Yıldıray Oğur biraz daha çabalarsa Yiğit Bulut olacak." dedi.

"Yıldıray giderken yanlış yaptı. İftira attı. İnsanların 8 ay önce yazdığı yazılara bakın bir de bugün yazıklarına bakın, o kopuşu göreceksiniz. Ben aynı yerde duruyorum. Yıldıray iftira atarak gidemez. Herkes kendisine yakışan şekilde Taraf'tan ayrıldı."

"ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN NESİYLE HELALLEŞEYİM?"

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün muhafazakar camia ile helalleşme yönündeki yazılarını yorumlayan Baransu sert bir tepki gösterdi. Özkök'ün Hürriyet'in yayın yönetmeniyle başörtülü öğrencilere yönelik yayınlarını ve 28 Şubat sürecini hatırlatan Baransu "Seninle ne helalleşeyim ben" dedi.

"Ertuğrul Özkök diyor ki helalleşelim. Seninle ne helalleşeyim ben. Başörtülü kızlara yapılan onca haksızlık var. Beni arayan babalar oldu, telefonda arkadan ağlayan kızının sesi de geliyordu. Başörtüsü için okuldan atılmış. Binlerce masum insan ordudan atılırken, o kadar intihar olurken hanginiz ses çıkardınız."