Cem Yılmaz'ın 'Pek Yakında'sı için eleştirmenler ne dedi?

Cem Yılmaz'ın 'Pek Yakında'sı için eleştirmenler ne dedi?
Güncelleme:

Cem Yılmaz'ın 'Pek Yakında'sı yarın vizyonda. Peki filmi hangi eleştirmen beğenmedi?

Senaryosunu, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Cem Yılmaz’ın üstlendiği Pek Yakında 2 Ekim 2014′te sinemalarda! Oyuncu kadrosunda Ozan Güven, Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt ve Zerrin Tekindor gibi güçlü oyuncuların yer aldığı Pek Yakında filminde, Hayatını korsan DVD’cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer’in ailesi ve arkadaşlarıyla yaşadıkları konu ediliyor. Yılmaz, yönetmenliğini ve senaristliğini ‘Pek Yakında’ için ünlü yönetmen Yavuz Turgul’ın ‘Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’ adlı filminden ‘ilham aldığını’ söylemişti.

BİRİ HARİÇ HEPSİ BEĞENDİ

Vatan Gazetesi’nde yer alan habere göre Cem Yılmaz, “Dolu dolu bir reaksiyon aldım iş arkadaşlarımdan. Bugün de önemli olan Alper’in beğenmesi. Hedefim o. İnşallah hoşunuza da giden bir film olmuştur, bu da bonus olur” dedi.

Yılmaz, Şahan Gökbakar’ın ‘Recep İvedik’ gişe rakamlarıyla kendisine gönderme yaptığı haberlerine “Bunun benle ilgisi olduğunu siz düşünüyorsunuz. Bu sizin dünyanız. Bizim dünyamızda bu yok. Filmimiz duygusal. Biz de hissederek oynadık” dedi.

Cem Yılmaz filmi sinema eleştirmenleri ile beraber izledi. Yılmaz bir hayli heyecanlıydı.

Nil Kural: Güçlü oyuncu kadrosunun performanslarıyla öne çıktığı; Yeşilçam, özellikle de avantür sinemasına bir saygı duruşu.

Serdar Akbıyık: Draması daha güçlü, trajikomik bir film. 100’üncü yılda Türk sinemasını kutsayan bir film olmuş. Daha önce böyle bir film yapılmadı. Filmin renklerinde Ferzan Özpetek’in etkilerini hissettim.

Atilla Dorsay: Hiç sevemedim, gülemedim, ağlayamadım da ama tabii Yılmaz’ın öyle bir kemik seyircisi var ki ilgi görebilir. Oyunculuklar kötü, karikatür gibi. Büyük düş kırıklığı.

Alper Turgut: Beğendim. Güzel bir taşlama olmuş. Günümüz sanat çevresiyle gişe sinemasıyla, sanat sinemasıyla ilgili göndermeler var. Bizim seyircimiz Recep İvedik’e daha çok gülüyor bari güldükleri şey daha kaliteli olsun. Milyonu rahat rahat aşar.

KAYNAK:YENİ ÇIKANLAR