Cemil Barlas Yeni Şafak'ın üstünü çizdi

Cemil Barlas Yeni Şafak'ın üstünü çizdi
Güncelleme:

Gazeteci Cemil Barlas, 1ANTV'de yayınlanan "1 Haber 3 Yorum" programında Yeni Şafak gazetesine yönelik olarak "Salih Tuna dışında insan yok içinde" dedi.

Barlas, “Bakıyorsun bazı gazetelere, yazarlara Tayyipçi mi, Tayyipçi. AK Partili mi, AK Partili. Ama içine bir giriyorsun onların, hiç dışarıdan göründüğü gibi değil"  ifadesini kullandı.

Barlas'ın söz konusu ifadesine ilk tepkiler, Yeni Şafak yazarı Ali Nur Kutlu ve A Haber'de "Sosyal Bilgiler" programını sunan Özlem Özcan'dan geldi. Barlas için "ruh hastası" benzetmesi yapan Kutlu,  "Her gün bu saflardan bir grubu, bir insanı rencide ediyorlar. Dur diyen yok, sus diyen yok. Bu ruh hastası insanları ekrana çıkartan, köşe veren, besleyen, koruyan kim varsa vebal altındadır. Bu dünyada ve ahirette davacıyım" dedi.

İbrahim Karagül'ü sevmediğini, İsmail Kılıçarslan ile de anlaşamadığını vurgulayan Özlem Özcan da, sosyal medya hesabında "Bu isimlerle aynı düşünmüyorum diye 'insan değiller' dedirtmem. Artık birileri bu kepazeliğe son versin! Gerçekten bu kavganın seviyesi çok çirkin. Ne okuyucu, ne izleyici ne de takipçi bunu hak etmiyor" paylaşımında bulundu.


Mahallede 'gizli hayırcı' kavgası sürüyor; kimler suçlandı, ne yazıldı, ne cevap verildi?

Türkiye'de parlamenter sistemi bitiren "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"nin yüzde 48.6 "hayır" oyuna karşılık yüzde 51.4 "evet" oyu ile kabul edildiğinin açıklanmasıyla sona eren halk oylamasına giden süreçte, "Evet" ve "Hayır" kampanyalarına iktidara yakın medyanın ileri sürdüğü "AKP içinde 'gizli hayırcı'lar var" iddiası da damga vurmuştu. Söz konusu iddia kapsamında bazı Yeni Şafak yazarları da "gizli hayırcılık" ile suçlanmıştı. Suçlamaların odağında AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, İsmail Kılıçarslan ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül yer almıştı.

Cemil Barlas ve Fuat Uğur'a 'hamam böceği' benzetmesi yapan AKP'li Ünal'dan 'haşerat' yazısı

Barlas'ın "İnsan yok içinde" dediği Yeni Şafak'ın yazarları arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görüşleri dikkate alınan Prof. Hayrettin Karaman da var.