Cemil Çiçek, Hidayet Karaca’yı resepsiyona davet etti

Cemil Çiçek, Hidayet Karaca’yı resepsiyona davet etti
Güncelleme:

Cemil Çiçek, Hidayet Karaca’yı resepsiyona davet etti

Cemil Çiçek, Hidayet Karaca’yı resepsiyona davet etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya resepsiyon daveti gönderdi. Karaca’nın oğlu Sıdkı Karaca, “Tutukluluğunu bilmiyor sanırım.” diyerek davete tepki gösterdi. Avukat Fikret Duran da, “Hidayet Bey’in tutukluluğunu Amerikan Senatosu biliyor. Demek ki Türk Parlamentosu’na bilgi ulaşmamış.” dedi.

Medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 4 aydan fazla süredir Silivri Cezaevi’nde bulunuyor. Bugün İlginç bir olay yaşandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan resepsiyonu için Hidayet Karaca ve eşi adına Samanyolu TV’ye bir davetiye gönderdi. Buna ilk tepkiyi Hukuk Fakültesi öğrencisi oğlu Sıdkı Karaca verdi. Twitter hesabından davetiyenin fotoğrafını paylaşan Karaca, şöyle seslendi: “M.Başkanı Cemil Çiçek meclisin 95.yıl dönümüne babam @hidayet_karaca 'yı davet ediyor. Tutukluluğunu bilmiyor sanırım?”

‘HİDAYET BEY’İN TUTUKLULUĞUNU AMERİKAN PARLAMENTOSU BİLİYOR TÜRK PARLAMENTOSU’NA BİLGİ GİTMEMİŞ’

Karaca’nın Avukatı Fikret Duran ise, duruma farklı bir açıdan bakarak, “Televizyona, 23 Nisan resepsiyonu için Meclis Başkanı Cemil Çikek’ten eşli olarak davet gelmiş. Hidayet Bey’in tutukluluğunu herkes biliyor, dünyada biliniyor. Amerikan Senatosu ve Parlamentosu biliyor Türk Parlamentosu’na demek ki bilgi ulaşmamış.” dedi.

Cemil Çiçek’i eleştiren Duran, “Bu aslında hak ihlaline duyarlılık anlamında, Türkiye’de ifade özgürlüğünün ne kadar olduğunu gözler önüne seriyor. Bu olay, bünyesinde bulunan İnsan Hakları ve diğer kurullarıyla, insan hak ve özgürlüklerini korumak için çalışmalar yürüten Meclis Başkanı’nın, Türkiye’de olan bitene karşı kayıtsızlığını gözler önüne seriyor.” ifadelerini kullandı. cihan