Çevresinde 26 cami var

Çevresinde 26 cami var
Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesi Mahkemenin durdurma kararına rağmen cami inşaatı için ağaçların katledildiği Validebağ Korusu'nun çevresinde tam 26 cami bulunduğunu google haritasıyla gösterdi.

Çevresinde 26 cami var
Mahkemenin durdurma kararına rağmen cami inşaatı için ağaçların katledildiği Validebağ Korusu'nun çevresinde tam 26 cami bulunuyor.
       
İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Altunizade Mahallesi'nde yer alan ve bölgenin tek yeşil alanı olan Validebağ Korusu'nda, alınan yargı kararlarına rağmen AKP'li Üsküdar Belediyesi inşaata devam ediyor.

VALİDEBAĞ'DA ZABITA SALDIRDI: VATANDAŞLAR YARALI, AĞAÇLAR KATLEDİLDİ

Mahalleli yaşam alanlarındaki tek yeşil alan olan koruyu korumak için günlerdir direnişini sürdürürken, geçtiğimiz günlerde polis halka biber gazı ile müdahale etmişti. Bugün de zabıta yeşili korumak için korunun girişinde toplanan halka saldırdı. Zabıtanın sert müdahalesinde bir kişinin yaralandığı görüldü.

AKP'li Üsküdar Belediyesi, Validebağ Korusu'nun Çamlıca çıkışına bir cami yaptırmak istiyor. Söz konusu cami planına ilişkin İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nin 'yürütmeyi durdurma' kararı vermesine rağmen, belediye inşaata kanunsuz şekilde devam ediyor.

Cami inşaatı için günlerdir polis ve zabıtanın vatandaşa saldırdığı Validebağ Korusu'nun çevresinde ise tam 26 cami bulunduğu görülüyor. Bir semt büyüklüğündeki alanda 26 cami varken, bölgenin sayılı yeşil alanlarından olan koruda, ağaçların kesilerek cami yapılmak istenmesi, bunun için yeşili korumak isteyen vatandaşlara da günlerdir polis ve zabıta eliyle saldırılması ise tepki çekiyor.(Cumhuriyet)