Cezaevi önünde özgürlük konseri

Cezaevi önünde özgürlük konseri
Güncelleme:

Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve tutuklu 142 gazeteci - yazar için özgürlük konseri.

Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve tutuklu 142 gazeteci - yazar için Bakırköy Cezaevi’nin önünde tutulan özgürlük nöbetinin geçen hafta 30. sunun tamamlanmasının ardından, bugün 31. özgürlük nöbeti, özgürlük nöbeti konserine dönüştü.

Bakırköy Cezaevi önünde verilen ilk konserde piyanist Ayşe Tütüncü ve bağlamasıyla müzisyen Tuncer Duman yer aldı. Cezaevi önünde sunulan ilk dinletide, Anadolu’nun ezgilerine yer verildi.

Konseri soğuk havaya rağmen Ertuğrul Mavioğlu gibi deneyimli gazeteciler, Türkiye Yazarlar Sendikası yönetim kurulundan Nalan Çelik ve Muazzez Uslu, insan hakları aktivistleri de baştan sona izledi. Mavioğlu, konser öncesi yapılan basın açıklamasında, “Direnenler kazanır. O yüzden buradayız. Bugünler geçer, son sözü direnenler söyler” dedi.

Dinleti sırasında sık sık emniyet mensuplarının dinletinin kısa kesilmesi ve müziğin sesinin kısılması yönündeki uyarıda bulundukları da dikkatlerden kaçmadı. Konser sırasında, Necmiye Alpay dinletiye gönderdiği mesajında, müzisyenlere ve izleyenlere teşekkür etti.
 

Cezaevi önünde özgürlük konseri - Resim : 1
Cezaevi önünde özgürlük konseri - Resim : 2