CHP’de 2. skandal

CHP’de 2. skandal
Güncelleme:

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Seyit Torun’un ilk icraatı boykot ve engeller oldu. Torun, aynı zamanda hemşerisi olan belediye başkanına bakın ne yaptı.

Son günlerde Atatürk resmi indi mi, inmedi mi tartışmasıyla gündeme gelen ve sadece bu konuyu tartışan CHP’de şimdi de ikinci bir skandal yaşanıyor.

Genel seçimler sonrası oy kaybı açık açık ortaya çıkan CHP’de son 15 gündür Atatürk’ün resminin indirilip, indirilmediği ve PM tarafından ihraç istemiyle disipline sevk edilen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın dedikodu yapıp yapmadığı tartışılıyor. Seçmeni de oldukça rahatsız eden Türkiye gündeminden uzak bu tartışmalar kamuoyunda büyük tepkilere de yol açtı.

Şimdi tüm bu tepkiler yetmezmiş gibi CHP’de ikinci bir skandal yaşanıyor. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı Twitter’dan engelleyerek büyük bir skandala imza attı. Torun’un yeni görevindeki tutumu krize neden oldu.

Son kurultayda yapılan seçimlerde CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Seyit Torun seçilmişti. Torun’un ilk icraatı CHP’nin en popüler Belediye Başkanları’ndan olan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı internette veto etmek oldu.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tüm belediye başkanlarıyla omuz omuza çalışması gerekirken vazifesinin üzerini çizdi.

Peki Torun bunu neden yaptı ? Çünkü Torun eski Ordu Belediye Başkanı ve CHP Ordu Milletvekili. Kendisi gibi Ordulu olan CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’dan hoşlanmadığı bilinen bir gerçek.

Ancak CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuş olan bir kişinin işine kendi duygularını karıştırıp, İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı’nı veto etmesi hem parti içinde hem de kamuoyunda çok garip karşılandı.