\"CHP'yi kapatmaya çalışıyorlar\"

\"CHP'yi kapatmaya çalışıyorlar\"
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'da Fuat Avni'nin yazdığı partilerinin kapatılacağı iddialarına yönelik, \"Onunla ilgili bir hazırlık yapıldığını biz çok iyi biliyoruz. İddia doğru.\" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'ye konuk olan CHĞ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internet fenomeni Fuat Avni'nin "CHP kapatılacak" yönündeki iddiasını doğruladı.

 

''Bir kitap basılıyor''

Kılıçdaroğlu, "Onunla ilgili bir hazırlık yapıldığını biz çok iyi biliyoruz. İddia doğru. Hazırlık yapıldığını, hazırlıkların kimler tarafından yapıldığını, bir kitabın basıldığını, yakın bir süreç içinde bu kitabın piyasaya sürüleceğini, bütün bunları biliyoruz. Bekliyoruz. Bunların hepsinin hesabını yargıda soracağız" yorumunda bulundu.

Konuyla ilgili ayrıntılara girmek istemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Sizden şunu bilmenizi isterim; CHP üzerinden, iktidara yakın bir kanadın, Davutoğlu'nun büyük ölçüde bundan haberi yok, onu da biz biliyoruz. Davutoğlu bypas edilerek bunlar yapılıyor. Bütün bu ayrıntıları biliyoruz. Ben buradan Milli İstihbarat Teşkilatı'na çağrıda bulunuyorum. Bakın adı üstünde, Milli İstihbarat Teşkilatı ülkenin istihbaratı ile ilgili her türlü bilgi sizin elinizde, kişileri izlersiniz vesaire ama milli olmak zorundasınız. Eğer iktidara endeksli bir politika izlerseniz, sizin unvanınız milli olmaz gestapo olur."

Başbakan Davutoğlu'nun çok şeyden haberi olmadığını yineleyen Kılıçdaroğlu, bazı bakanların Davutoğlu'nu "pas geçerek" doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiklerini bildiğini söyledi.

Devletin içinde bir kaos olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Devletin iyi yönetilmediğini, neden söylüyorum ısrarla 'başbakanlık koltuğu boş' diye. Bu gerçekler herkes tarafından biliniyor" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yeri ve zamanı geldiği zaman bildikleri bu bilgilerin hepsini kullanacaklarını bildirdi.

CHP ile ilgili bu tür iddiaların seçim yaklaştıkça artacağını bildiklerini de belirten Kılıçdaroğlu, "Biz devleti, ne olduğunu bilmiyor muyuz? Devletin çivisi çıkmış vaziyette" diye konuştu.