Çiğ köfte pazar hacmi 630 milyonu geçti

Çiğ köfte pazar hacmi 630 milyonu geçti
Güncelleme:

Gençlerin hızlı tüketim ürünü (fast food) olarak tüketmesiyle ivme yakalayan çiğ köfte pazarı 630 milyon tl’yi geçti.

Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi, 2000’li yıllarda sektör haline geldikten sonraki en büyük çıkışını gerçekleştirerek pazar hacmini katladı. Son 3 yılda 2 katından fazla büyüme yakalayan sektörün yaygınlaşmasında bayilik verme (franching) de etkili oldu.

750’den fazla şubesi ile pazar liderliğini üstlenen Komegene, altyapısı, üretim tesisleri ve soğuk zincir dağıtım sistemi ile global ölçekte atılım sesini duyurmaya başladı.

Çiğ Köftenin Nakliyesinde Soğuk Zincir Araçları Kullanılıyor

Gerek üretim tesisleri gerekse nakliye araçlarına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Komagene, hijyen koşullarına uygun ve katkı maddesi kullanılmadan ürettikleri çiğ köfteyi soğuk zincir araçları sayesinde 750’den fazla bayisine ulaştırıyor.

Etsiz çiğ köftenin bakteri gelişimine uygun bir besin olduğunun altını çizen Komagene Genel Müdürü Çetin Tekdemir, çiğ köftenin +4 derecede taşınmasının önemine dikkat çekti. Tekdemir, çiğ köftenin etsiz olmasına rağmen bozulabileceği uyarısında bulunarak üretilen çiğ köftenin bayiye ulaştırılması sürecinin en kritik aşama olduğunu ve bu süreç için altyapı yatırımları yaptıklarını söyledi.

Katkısız sağlıklı çiğ köfte Türkiye geneline yayıldı

Çiğ köftenin içeriği, yapılışı ve dağıtımı ile tüketicilere güven verdiklerini altını çizen Tekdemir merak edilen soruları yanıtladı:

“Çiğ köftenin içinde bulunan her madde; bulgurundan salçasına, soğanından sarımsağına, baharatına varana kadar 1. kalite malzemelerden seçiliyor. İkinci olarak da biz et yerine ceviz, badem, fındık ve 21 çeşit özel baharatımızı tercih ediyoruz. % 100 vejeteryan, hiçbir hayvansal ürün içermiyor. Et aroması denilen, son dönemde sağlıksız olduğu yönünde haberler çıkan bulyon maddesi ve çin tuzu başta olmak üzere hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz”