Çin medyasından operasyona animasyonlu tepki

Çin medyasından operasyona animasyonlu tepki
Güncelleme:

Çin medyasından medyaya operasyona animasyonlu tepki

Çin medyasından medyaya operasyona animasyonlu tepki

Türkiye'de özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu Çin medyasında bir animasyon videosuyla eleştirildi. Söz konusu videoda operasyonla ilgili çok sert ifadeler kullanılıyor.

"Türkiye'nin Utancı: 27 gazeteci gözaltında" başlığı ile hazırlanan animasyon videosunda ilk olarak 27 medya çalışanının gözaltına alınma gerekçeleri anlatılıyor. Gözaltı görüntülerinin yer aldığı videoda aynı zamanda Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran'ın, "Samanyolu televizyonu biat etmeye zorlandı, bu olmayınca polis korkusuyla…" açıklamasına yer veriliyor. Animasyonda ayrıca avukatın açıklamalarına binaen söz konusu operasyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hesap sorması" olarak değerlendiriliyor.

Animasyon görüntülerinin devamında, Erdoğan'ın 1 yıl önce rüşvet skandalı ve oğlu ile paraları saklama kayıtlarının internete düştüğü anlatılıyor. Söz konusu görüntülerin sonrasında ise Erdoğan'ın intikam operasyonuna başladığı belirtiliyor. Görüntülerde, Erdoğan'ın intikam operasyonu çerçevesinde 6 binden fazla emniyet mensubunu görevden aldığı ve Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ABD'den iadesini istediğine de değiniliyor.

Animasyonun son bölümlerinde ise Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın, "Burayı tamamen susturursanız, geriye sadece parlamenter sistem kalır ve Türkiye'ye yazık edersiniz." sözlerine yer verilirken, Dumanlı'nın gözaltına alınmasının protesto edildiği aktarılıyor. Daha sonra ise söz konusu operasyonun ABD ve AB tarafından yakından takip edildiğine işaret ediliyor. Son cümlede de "Umarım halkın söylediği gibi Erdoğan, Türkiye'nin utancı olmaz!" ifadesi vurgulanıyor.(CİHAN)

İŞTE O ANİMASYON

http://video.zaman.com.tr/cin-medyasindan-animasyonlu-tepki-turkiye-nin-utanci_DoFMVWWk.html