CNN'den CHP mitingi için çarpıcı yorum

CNN'den CHP mitingi için çarpıcı yorum
Güncelleme:

CNN International mitingde “ender rastlanan bir birliğin sergilendiğini” belirterek mitingi “dayanışma gösterisi” olarak niteledi.

CHP’nin pazar günü İstanbul’da düzenlediği “Cumhuriyet ve Demokrasi” mitingine diğer siyasi partilerin katılımıyla da gerçekleşmesi yurt dışında da dikkat çekti. CNN Int. “Başarısız darbeyi reddetmek için binlerce kişi İstanbul’un Taksim Meydanı’na sel gibi aktı” dediği haberde “Ender rastalan bir birlik gösterisiyle Türkiye’nin ana muhalefet partisi laik Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul’un Taksim Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekçileriyle birlikte bir miting yaptı” ifadesini kullandı.
Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkenin 15 Temmuz darbe girişimine gösterdiği tepkinin demokrasi karşıtlarına güçlü bir reaksiyon olduğunu söylediğine dikkat çekilirken CHP’nin darbe girişimine “karşı çıktığını ve (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’a destek verdiği ancak OHAL’a karşı oy kullandığı” anlatıldı.
CNN İnt. İstanbul mitingi için “Bu yılda meydana gelen çeşitli terör saldırılarının ardından birlik içinde kalmak için çırpınan bir ülke için bir dayanışma gösterisi” nitelemesini yaptı.