Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'i hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'i hedef gösterdi
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü resepsiyonunda konuştu. Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesini hedef göstererek, 'Durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili ihaneti hatırlıyorsunuz değil mi? Yardımlar Türkmenler'e gidiyordu.

Erdoğan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım ile ilgili açıklamasında Cumhuriyet Gazetesi'nin MİT TIR'ları ve içerisinden çıkan silahlar hakkındaki haberiyle ilgili:

"17-25 Aralık darbe girişiminden sonra şu meşhur MİT TIR’ları hadisesini hatırlıyorsunuz değil mi. Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o TIR'lar bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'lardı. Bazıları, 'Başbakan Erdoğan, diyordu ki, onların içinde silah yok' şeklinde konuşuyordu. Yahu varsa ne olacak, yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz. Kim onlar, mağdur mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz." Ülkemizin, hükümetimizin ve şahsımın aleyhine bir algı oluşturmak adına bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğine inanıyorum.' sözlerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Suriye meselesine çözüm bulunmadan terör sorununa çözüm bulunamaz. Bayırbucak'a yönelen saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. On defa uyarılmasına rağmen maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunu üzerine F16’larımız tarafından yapılan müdahale sonucu 2 uçaktan birisi düşürülmüştür.

Mesele aslında bir alkış meselesi değil biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ıztırabını yaşıyoruz. Bu hadise angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

Türkiye’nin komşularıyla başka bir ülkeye karşı düşmanlığı söz konusu değildir.Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiyenin kendi sınırlarını koruma hakkında herkes saygı göstermelidir."

MUHALİF GRUPLARI DESTEKLİYORUZ

"Türkiye Suriye'de kendi kurtuluş savaşını veren ılımlı muhalif grupları destekliyor."

"DAİŞ DİYE TÜRKMENLERİ VURUYORLAR"

"Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ’in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın. DAİŞ’i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır."

Kaynak: cumhuriyet.com.tr