Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın Doğan'a ' Kaldır o ismi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aydın Doğan'a ' Kaldır o ismi'
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜMSİAD iftarında konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Aydın Doğan'a çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm sanayici ve İşadamları Derneği'nin iftarında konuştu.Erdoğan bir ara Güneş gazetesinin kampanya yaptığı Mecidiyeköy'deki Trump Towers'ın adının değiştirilmesi gerektiğini yeniden hatırlattı. Güneş Gazetesi Mecidiyeköy'deki Trump Towers'ın sahibi Aydın Doğan'a Trump ismini kaldırması çağrısında bulunmuştu. Bu akşamki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Aydın Doğan'a Trump Towers 'ın adı değişmeli. Bende bir yanlış yaptım açılışına katıldım.' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları..


Herkesin gizli yüzü ortaya çıkıyor. Kendilerine demokrat diyenlerin içinden despotik yanı gördük. Paralel olanları gördük.
Finans oyunları kafi gelmedi. Türkiye eksilenin yanına yenisini gördü. Halkı sokağa çekme hedefleri işe yaramadı. 1 ay içinde herkes evine işine döndü. Pararlel yapının başını çektiği polis ve adliye mensupları ile darbe yapmaya çalıştılar. Sonra 7 Haziran sonrası Kürt kardeşlerimizle kardeşliğimiz bozmaya çalıştılar. Biliyoruz ki boş durmayacaklar.
Bu mücadeleyi samimiyetle sürdürdüğümüz takdirde milletimizin desteğinin bizimle olacağından kuşku duymuyorum. En büyük bedeli şehitlerimiz, gazilerimiz ve aileleri ödüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Türkiye'ye yönelik gizli açık saldırı başlatanları hedefi bize diz çöktürmektir, başaramadılar, başaramayacaklar. Ekonomik veriler ülkemizin yine ilerleme trendine yöneldiğini gösteriyor. Bu yıl 1. çeyrekte AB üyesi ülkelerde 4.8 büyüme oranı ile en büyük büyüme rakamını yakaladı. Herşeye rağmen bir numara. Bizim için asıl tehlike bu gailelere kendimizi kaptırıp, 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarından uzaklaşmak olacaktır.
Ayın 30'unda İnşallah Osmangazi Köprüsünün açılışını yapıyoruz. İstanbul'dan Orhangazi'den geçip izmir'e kadar nonstop gidiyoruz. 26 Ağustos'ta inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsünü açıyoruz. Temellerini attık, Rabbim açılışlarını yapmayı bize nasip etti.
26 Aralık'ta boğazın altından Avrasya Tüneli,ni de çalıştırmaya başlayacağız. Marmaray çalışıyordu, artık araçlarımızla da geçeceğiz. İş bilenin kılıç kuşananın olay bu. 29 Ekim'den bu yana Marmaray'dan 1 milyon 400 bin kişi geçti.
Bugün bizim yolumuzu kesmek isteyenler yarın ne durumda olacak Allah bilir. Bugüne kadar hep birlikte mücadele ettik. Bu yol arkadaşlığımız devam edecek.
İngiltere ile ilgili görüşleri sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikli demokrasi ve milli irade yi baz alan bir iradenin temsilcileri olarak referandumun İngiltere için hayırlı olmasını diliyorum. Bizimle mükayese edilemeyecek ülkeleri alırken Türkiye'ye yönelik çifte standartı artık gizlenemeyecek hale gelmiştir. Bize engel üstüne engel koydular. 53 yıldır kapıda beklettiler. Gerekçeniz ne? Müslümanız diye almıyorlar. Alacaksınız buyur alın, almayacaksınız söyleyin bizi de yormayın siz de yormayın.
İngiltere 3 bin yılı diyordu hadi bak ne oldu 3 gün bile dayanamadı hadi. Göçmenlerle ilgili tutarsız tavır AB'nin yüzünü göstermektedir. Avrupa islamofobiktir. Göçmenler konusundaki yaklaşım AB'nin tutarlılığını ciddi bir şekilde tartışmaya açmıştır. Şu anda Türkiye'ye karşı yapılan ugulama islamofobiktir onun için biz almak istiyorlar.