Cumhuriyet ifadeye gidiyor

Cumhuriyet ifadeye gidiyor
Güncelleme:

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Suriye’ye MİT'e ait TIR’larla silah ve cihatçı sevk edildiğine dair yaptıkları haberle nedeniyle savcılığa ifade vermeye gidiyor.

MİT’TEN SİLAH VE CİHATÇI SEVKİ HABERİ

Dündar ve Gül, yarın saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan’a ifade verecek.

4 AYRI SUÇLAMA

MİT TIR’ları haberi, Cumhuriyet Gazetesi’nde “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle 29 Mayıs tarihinde yayımlanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bu haber hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “Siyasi ve askeri casusluk”, “Gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “Terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını bir basın açıklamasıyla duyurmuştu.

ŞİKÂYETÇİ: ERDOĞAN

Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet ve Dündar'dan kişisel  olarak da şikayetçi olmuştu. Cumhurbaşkanı dilekçesinde, “Devletin menfaatlerini gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez” denilmiş ve Dündar’ın bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapsi cezası ile cezalandırılması istenmişti.

KİRLİ OPERASYON

Bu haberden 2 hafta sonra da Erdem Gül’ün “Kirli Operasyon” başlıklı haberi yayınlanmış, orada da IŞİD bayrağının dalgalandığı Atme kampına nasıl cihatçı taşındığı, görüntülerle belgelenmişti. Haberde cihatçıları taşıyan otobüs şoförlerinin ifadelerine de yerverilmişti. Gül, 12 Haziran’daki haberinde de Erdoğan’ın yok dediği silahların, Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvarında yapılan inceleme raporunu yayımlamıştı.

Bu haberlerden 5,5 ay sonra önceki gün İstanbul Başsavcılığı, Dündar ve Gül’ü, ifade vermeye çağırdı.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr