Cumhuriyet'e TIR soruşturması

Cumhuriyet'e TIR soruşturması
Güncelleme:

Cumhuriyet'e TIR soruşturması

O GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Cumhuriyet'e TIR soruşturması

Adana'da durdurulan TIR'lara ait görüntüleri yayımlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında 'terör' soruşturması başlatıldı.

Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar imzasıyla yayınlanan MİT’e ait TIR'lardaki aramaların görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.

Adana ve Hatay’da aranan TIR'larda mühimmat bulunduğu iddia edilmiş, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet tırlarda Türkmenlere yardım götürüldüğünü ileri sürmüştü. Tırları durduran savcılar dahil aramada görev alan askerler tutuklanmıştı. Cumhuriyet gazetesi o aramaya ilişkin görüntüleri yayınladı. Kamera kayıtlarında askerlerin tırlarda arama yaptıkları, konteyner kapaklarının açıldığı görülüyor. Önce ilaç kutuları çıkıyor, kutuların altında top, havan mermisi ile birlikte konteyner dolusu ağır makineli tüfek mermileri olduğu kamera kayıtlarına yansıyor.

AKP'Lİ Yasin Aktay AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Genel başkan yardımcısı Yasin Aktay, tırlarda Silah taşındığını söylemişti. Aktay, tırların IŞİD'e değil Özgür Suriye Ordusu'na gittiğini belirtmişti.

STAR, 24 OCAK 2015'TE FOTOĞRAFLARI YAYINLAMIŞ

Kamera görüntülerinden fotoğraf karelerinin 24 Ocak'taki manşetinde yayımlandığı ortaya çıktı. Gazete 'Savcı aradığını bulamadı' başlığı altında, aramalarda sadece ilaç kutuları çıktığı yazmış. Bugün Cumhuriyet'in yayınladığı görüntülerde ilaç kutuları görüntüleri yer alıyor. Ancak, ilaçların altında gelişigüzel silah ve mühimmat istiflendiği görülüyor.