Cüneyt Arcayürek anılıyor

Cüneyt Arcayürek anılıyor
Güncelleme:

Cüneyt Arcayürek, vefatının birinci yıl dönümünde bugün saat 12.00’de Ankara Gölbaşı Kabristanı’nda düzenlenecek törenle anılacak..

Türk basınının duayen ismi Cüneyt Arcayürek, vefatının birinci yıl dönümünde bugün saat 12.00’de Ankara Gölbaşı Kabristanı’nda düzenlenecek törenle anılacak.

Gazeteci yazar Cüneyt Arcayürek, ölümünün birinci yıl dönümünde düzenlenecek törenle anılacak. 23 Haziran 2015'te Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayata veda eden Arcayürek için, bugün saat 12.00'de Gölbaşı Kabristanı'ndaki mezarı başında anma töreni düzenlenecek. Törene meslektaşları, basın kuruluşlarının temsilcileri ve sevenleri katılacak.

Anma törenine çiçek gönderilmemesini isteyen Arcayürek'in eşi Esin Arcayürek, arzu edenlerin, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak için Türk Eğitim Vakfı tarafından açılan Cüneyt Arcayürek Fonu'nu bağışta bulunabileceğini söyledi.

MESLEK YAŞAMI BAŞARILARLA DOLU

70 yıla yaklaşan meslek yaşamında, Türk basın tarihinde pek çok başarıya imza atan Arcayürek, ‘Johnson Mektubu' ile ün kazanmıştı. ABD Başkanı Lyndon B. Johnson tarafından Başbakan İsmet İnönü'ye 5 Haziran 1964'te gönderilen ve Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesini önlemek amacıyla kaba bir üslupla yazılan mektup, iki yıl gizli tutulduktan sonra Cüneyt Arcayürek tarafından ele geçirilmiş ve Hürriyet'te yayınlanmıştı. Bunun üzerine dönemin iktidarı, İnönü'nün verdiği yanıtı da açıklamak durumunda kalmıştı. Bu haber nedeniyle çeşitli soruşturmalar geçirmiş olsa da Yılın Gazetecisi unvanını kazanan Arcayürek, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Ada'ya ilk giden gazeteci olmuştu. 1985 yılından vefatına kadar Cumhuriyet Gazetesi'nde ‘Güncel' adıyla köşe yazan Arcayürek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de danışmanlığını yapmıştı. Arcayürek'in 36 kitabı da bulunuyor.

Odatv.com