Cüneyt Özdemir'in Ağrı Tweeti rekor kırdı

Cüneyt Özdemir'in Ağrı Tweeti rekor kırdı
Güncelleme:

Cüneyt Özdemir'in Ağrı Tweeti rekor kırdı

Cüneyt Özdemir'in Ağrı Tweeti REKOR KIRDI

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in isim vermeden Ağrı'daki olayla ilgili attığı tweet paylaşım rekoru kırdı.
Zamanlaması manidar olan, Seçimlere az bir süre kala Ağrı'da Askere operasyon talimatı verilmesiyle ilgili Gazeteci Cüneyt Özdemir'in attığı tweet dünün en çok paylaşılan mesajları arasına girdi. Özdemir, isim vermeden Erdoğan'ın Ağrı'daki olaylarla ilgili açıklamalarını ve son süreçte Çözüm Süreci konusundaki yaklaşımını eleştirdi.

İşte Cüneyt Özdemir'in paylaşım rekoru kıran o tweeti;

"Eğer birisi koltuğunu korumak için barışı bozmayı bile göze alıyorsa, kaybedecek şeyleri tahminimizden çok demektir!"

AĞRI'DA NE OLDU?

Haftasonu çok ilginç gelişmeler oldu.

İki yıldan bu yana Çözüm Süreci konusunda en ufak bir yapıcı eleştiri getirenleri bile "vatan haini" ilan eden, bu süre içinde Askerin operasyon isteklerini geri çeviren AKP Hükümeti, seçimlere sayılı günler kala Ağrı'da askere operasyo talimatı verdi.

Bugüne kadar PKK yol keserken, Hendek kazarken, şehirlerde kimlik kontrolü yaparken, bayrak indirirken Askere operasyon talimatı verilmezken, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki bahar şenliğinde PKK propaganda yapacak iddiasıyla Vali tarafından askere operasyon talimatı verildi.

Çıkan çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü ve 4 askerin yaralandığı belirtildi.

İşin enterans taraflarından birisi çatışma devam ederken, Hükümette ve TSK'da olmayan bilgilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından miting meydanında söylenmesiyedi.

Erdoğan Sakarya'daki mitingde AKP'nin masaya oturduğu PKK için "bölücü terör örgütü" derken, çatışmanı halen sürdüğünü ve 25 teröristin askere ateş açtığını söyledi.

Daha birkaç ay önce Çözüm Süreci konusundaki en ufak bir eleştirileri yapanlar vatan hainliği ile suçlanırken, şimdi bizzat Erdoğan tarafından yapılan bu sert açıklamalar "Çözüm Sürecine seçimler bitesiye kadar ara mı verildi?" sorusunu gündeme getirdi.

Erdoğan'ın "savaş" kokan açıklamaları sonrası HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ağrı'daki olaylar için "sahnesi öncedan hazırlanmış kurgu olay" tanımlaması yaptı.

"AKP'NİN OYLARI TAVAN YAPSIN DİYE 15 ASKERİ ÖLÜME TERKETTİLER"

Demirtaş, "ün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyonu vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı, yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar." şeklinde konuştu.