Umre fotoğraflarına dikkat

Umre fotoğraflarına dikkat
Güncelleme:

Ahmet Hakan, Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Umre yaparken çekilen fotoğrafı yüzünden bir gazetecinin işinden olduğunu hatırlattı. Hakan, şimdi ise Umre fotoğraflarının yandaş medya tarafından büyütülerek verilmesine dikkat çekti.

“Değişimin farkında mısınız?” diyen Hakan şunları kaleme aldı:

“Yıl: 2004... Sabah yazarı Muharrem Sarıkaya, Mekke'de umre yapan dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını çekmişti. Bunu haber alan Erdoğan'ın danışmanları derhal girişimlerde bulunmuşlar ve fotoğrafın yayınlanmamasını istemişlerdi. Muharrem Sarıkaya da zaten fotoğrafı yayınlamayacağını kamuoyuna ilan etmişti. Buna rağmen Muharrem Sarıkaya'nın işine son verildi. Yani yayınlanmamış ‘umre fotoğrafı’, bir gazeteciyi işinden etti. ?

Yıl: 2015... Umre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan umre yaptı... İhram giydi, tavaf yaptı... Umreden çok sayıda fotoğraf yansıdı basına... Değişik kareler... Bu fotoğraflar bütün gazetelerde yayınlandı... Hükümet çizgisinde yayın yapan gazeteler de bu fotoğrafları büyük bir şevkle kullandılar... Hiçbirine ‘Ne yapıyorsunuz?’ denmedi. Hiçbirine ‘Lütfen kullanmayın’ denmedi... Hatta belki de bir teşvik bile söz konusu oldu... Kısacası... 2004 teki davranış ve yaklaşım gitmiş, yepyeni bir davranış ve yaklaşım devreye girmiş durumda. ? Değişimin farkında mısınız?”