Davutoğlu: Akreditasyon Talimatını Ben Verdim

Davutoğlu: Akreditasyon Talimatını Ben Verdim
Güncelleme:

Davutoğlu: Akreditasyon Talimatını Ben Verdim

Davutoğlu: Akreditasyon Talimatını Ben Verdim


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Eyüp Sultan Cami'ndeki cenaze törenindeki akreditasyon skandalıyla ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu, akreditasyon talimatını bizzat kendisini verdiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, akreditasyona gerekçe olarak, Savcının teröristler tarafından gözaltına alındığında basınla paylaştığı fotoğrafı gösterdi.

Ancak Davutoğlu, o fotoğrafları yayınlamayan Medya kuruluşlarına neden akreditasyon uygulandığına ilişkin bir açıklama yapmadı.

GÜVENLİK ZAAFİYETİYLE İLGİLİ SORUYU GEÇİŞTİRDİ

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin en iyi korunan Adliyesinde teröristlerin ellerini kollarını sallayarak, silahlarla Adliye'nin 6. katına çıkıp, Savcının rehin alınması ve şehit edilmesiyle ilgili güvenlik zaafiyeti konusundaki soruyu ise "soruşturma derinleştiriliyor" diyerek geçiştirdi.

MUHALEFETE CENAZEYE GELMEDİN DİYE ÇIKIŞTI

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefeti cenazeye gelmediği eleştirmesi akıllara 2 ay önce Sultanahmet'teki polis noktasına yapılan ve bir polisin şehit olduğu hain saldırıyı hatırlattı.

O canlı bomba saldırısında bir polis memuru şehit olmuş ama cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutuoğlu olmak üzere Hükümet'ten kimse katılmamıştı.

AKP Hükümeti'nin bakanları o sırada Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı TÜRGEV yurtlarının açılışındaydı.

Davutoğlu'nun bu açıklaması seçimlere doğru toplumu kutuplaştırmanın artarak devam ettirileceği şeklinde yorumlandı.