Davutoğlu'ndan \"Yargı'yı Hükümet'e Bağladık\" İtirafı!..

Davutoğlu'ndan \"Yargı'yı Hükümet'e Bağladık\" İtirafı!..
Güncelleme:

Davutoğlu'ndan \"Yargı'yı Hükümet'e Bağladık\" İtirafı!..

Davutoğlu'ndan "Yargı'yı Hükümet'e Bağladık" İtirafı!..
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara il kongresinde "paralel yapı" ve CHP'ye yüklendi. Davutoğlu, konuşmasında "Yargıtay ve Danıştay'a yeni hakimler atadık" diyerek de yargının hükümet kontrolünde olduğunu itiraf etmiş oldu..

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:


Son günlerde yargı süreciyle ilgili haksız spekülasyon yapanlara açık mesaj veriyorum. 14 Aralık'ta başlayan süreç siyasi bir süreç değildir.

Bir yargı süreci başlatıldı. Bir pazar günü daha dosyanın içeriği bilinmeden bunu basın özgürlüğüne müdahale diye yansıttılar. Pazar günü dahi Avrupa Birliği açıklama yaptı. Hükümetimiz hakkında kirli bir kampanya başlattılar.


"HERKES HESAP VERME MAKAMINDADIR"
Kim şu ve ya bu gerekçeyle milli hazinemize kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Ama yalan ithamlarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız. 

Bir klik HSYK'yı esir almak istedi. Tüm hakim ve savcılara teşekkür ediyoruz. Yargıtay ve Danıştay'a yeni üyeler atadık. 2015 Haziran'ından itibaren yeni anayasa için yola çıkıyoruz.
KAYNAK: ROTAHABER