Davutoğlu'nun Akdoğan'la selamı kestiği iddia ediliyor

Davutoğlu'nun Akdoğan'la selamı kestiği iddia ediliyor
Güncelleme:

Davutoğlu'nun Akdoğan'la selamı kestiği iddia ediliyor

DAVUTOĞLU, AKDOĞAN'LA SELAMI KESTİ

Başbakan Davutoğlu'nun, 'çözüm süreci', 'atamalar' ve 'paralel yapı operasyonları' ile ilgili bilgilendirilmediği, bu nedenle Yalçın Akdoğan'la aralarının açıldığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan, “Yatırımları İzleme Dairesi” ile ekonomi alanındaki yetkililerine “örtülü” olarak el konan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “çözüm süreci”, “atamalar” ve “paralel yapı operasyonları” konularında da yeterli düzeyde bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Bu da, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kabinenin bazı üyeleri arasında zaman zaman sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Taraf'ın haberine göre; bu tartışmaların birisi de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında yaşandı.

“SELAM VERMİYORLAR”

Başbakanlık kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan geçtiğimiz günlerde, “çözüm sürecinde eksik bilgilendirme” konusunda tartıştı.

Tartışma Başbakanlık’ta bazı bakanlar ile bürokratların önünde yaşandı. Başbakan Davutoğlu, Akdoğan’ı, çözüm konusunda kendisini yeterince bilgilendirmediği için eleştirdi.

Akdoğan da Başbakan Davutoğlu’nun yakın çevresine işaret ederek, sızıntı olmaması için bilgi paylaşımını sınırlı tuttuklarını söyledi.

İddiaya göre, Davutoğlu da bu konuda somut bilgi ve belgelerin ortaya konması gerektiğini söyledi. Tartışmadan iki hükümet üyesinin ekibi de etkilendi. Ve iki ekibin zorunlu olmadıkça konuşmadığı, hatta iki ekibin çoğu zaman birbirlerine selam bile vermediği konuşuluyor.

YARGI ATAMALARI

Öte yandan, Danıştay ve Yargıtay üyeliklerinin seçilmesi aşamasında ve “paralel yapı” ile mücadele kapsamında hazırlanan operasyonlarda da Davutoğlu’na tam bilgi verilmediği öğrenildi.

Her iki operasyonun hazırlıklarının da İçişleri Bakanı Efkan Ala ve ekibi tarafından yürütüldüğü öğrenildi. Davutoğlu’nun ise operasyonun deşifre edilmesinin ardından Ala’dan bilgi istediği bildirildi.

Yine Danıştay ve Yargıtay’a yapılan atamalarda ise listenin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıdırım tarafından oluşturulduğu kaydedildi. Bürokrat atamalarında da Başbakanlık ekibi bugüne kadar yeterli başarıyı sağlayamadı. TRT ve AA Genel Müdürlüğü atamalarında, Cumhurbaşkanlığı ekibinin önerdiği isimler etkili oldu.

Taraf