ERHAN BAŞYURT'TAN KUMPASI DEŞİFRE EDEN ŞOK BİLGİLER

ERHAN BAŞYURT'TAN KUMPASI DEŞİFRE EDEN ŞOK BİLGİLER
Güncelleme:

Medyaya darbe operasyonu ve kurulan kumpasla ilgili Bugün Gazetesi GYY'si Erhan Başyurt, twitter hesabından çarpıcı tweetler attı.

ERHAN BAŞYURT'TAN KUMPASI DEŞİFRE EDEN ŞOK BİLGİLER

Medyaya darbe operasyonu ve kurulan kumpasla ilgili Bugün Gazetesi GYY'si Erhan Başyurt, twitter hesabından çarpıcı tweetler attı.

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı Medyaya darbe operasyonunda senaryo şuydu:

Fethullah Gülen bir konuşma yaptı, Zaman'da konuyla ilgili yazılar çıktı, Samanyolu'nda yayınlanan bir dizi ile operasyona zemin hazırlandığı iddia edilmişti.

Ancak bu iddia hemen çöktü. Bugün Gazetesi dün manşetten verdiği haberde MİT'in 2000'li yıllardan itibaren Tahşiyeciler Grubu'yla ilgili istihbarat topladığı ve isim babasının MİT olduğu ortaya çıkmıştı.

Bugün Gazetesi dün manşet haberinde şu ifadelere yer vermişti:

"Oysa, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 2000’li yılların başından itibaren Tahşiye Grubu’na yönelik istihbarat topladığı ortaya çıktı. MİT 2008 yılında da hazırladığı raporları emniyet ve jandarma istihbaratına göndererek bilgi verdi. Emniyet İstihbarat, MİT’in verdiği bilgi üzerine takibe başladı. Örgüte Tahşiye ismini de MİT verdi."

Bugün Gazetesi Erhan Başyurt, bugün attığı tweetlerle konuya ilişkin yeni bilgiler paylaştı.

Dünkü manşetle birlikte aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı "Demokrasiye ve Medyaya yapılan operasyonun" çöktüğünü dile getiren Başyurt, iddia edildiği sürecin 2009'da Fethullah Gülen'in sohbeti ile başlamadığını, MİT'in Eski Müsteşarı Emre Taner tarafından güvenlik birimlerine Tahşiye Gurubu ile ilgili bilgi notu verildiğini iddia etti.

İşte Erhan Başyurt'un tweetleri;

1-Dünkü manşetimizle Tahsiyeciler grubuna kumpas kurdular iddiası” ve dolayısı ile de “Demokrasi ve medyaya yapılan operasyon” çöktü.

2-MİT, isim babalığını yaptığı Tahsiyecileri 2004 te takibe aldı. İddia edildiği gibi Hocaefendi nin 2009 daki sohbeti ile süreç başlamıyor

3-Emre Taner döneminde 2009 yılında güvenlik kurumlarına Tahsiye grubu ile alakalı kapsamlı bir bilgi notunu yazılı olarak vermiş.

4- İddia edildiği gibi güvenlik kurumları bu grupla alakalı ilk bilgiyi Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi den duymuş değil.

5-Savcı Orhan Kapıcı, bu operasyonu başlatmadan önce bunu biliyor muydu? Bunu öğrenmeden ve sormadan çalakalem mi bu operasyonu başlattı?

6- Savcı Orhan Kapıcı, manşetimizle bu operasyonun çöktüğünün ve açık bir kumpas belgesine dönüştüğünün hala farkına varamadı mı?

7-Savcı Orhan Kapıcı; MİT in güvenlik kurumlarına dağıtımını yaptığı bilgi notlarını, o kurumlardan talep etmeyi ne zaman düşünebilecek?

7-Güvenlik Kurumlarından bahsi geçen yazılar mahkeme aşamasında eline geçtiğinde, çöpe gidecek dosyası Savcı Orhan Kapıcı yı hayli üzecek!

8- Savcı Orhan Kapıcı aynı zamanda Cuma akşamı Ekrem Dumanlı ve yazarımız Nuh Gönültaş için "haklarında soruşturma yok" yazısını veren isim!