Demirtaş'tan Ahmet Hakan hakkında bomba iddia

Demirtaş'tan Ahmet Hakan hakkında bomba iddia
Güncelleme:

Demirtaş, Saray'dan Aydın Doğan'a 4 şart sunulduğunu bunlardan birinin ise \"Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız.\" olduğu iddiasında bulundu.

Milli Emlak Müdürlüğü'nün Bodrum Yat İşletmesi ihalesinin iptal etmesinin ardından Saray'dan Doğan grubuna 4 şart sunulduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu değiştirip, bizim istediğimiz kişiyi atayın’ diyorlar. İkincisi; ‘26 kişilik liste vereceğiz. Onları işten çıkarıp, bizim istediğimizi işe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AKP lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’ Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız." dedi.

Demirtaş, Şişli Figaro Düğün Salonu'nda partisinin İstanbul İl Kongresi’nin açılış konuşmasına katıldı. Kendisinin 6 televizyon programına çıkarken, rakiplerinin 100-110 programa çıktığını söyleyen Demirtaş, “Bizi sanki Doğan Grubu ile anlaşma yapmış gibi lanse ettiler. Bu, AKP’nin doğrudan medyaya müdahale etmesidir.” dedi.

'BODRUM GRUBUNU İŞLETEN DOĞAN GRUBU'

Yaklaşık 25 gün önce Muğla Milli Emlak Müdürlüğü’nün, Bodrum Yat İşletmesi’ne bir yazı gönderdiğini ileri süren Demirtaş şöyle konuştu: “49 yıllığına hazineden kiralanmış çok büyük bir yat limanı. Çok büyük bir rant var. 500 yat kapasiteli, alışveriş ve eğlence merkezleri olan devasa bir yatırım yapılacak. Çok cüzi bir fiyata bir şirkete kiralanmış. 25 gün önce tek taraflı ve uyduruk bir gerekçeyle Milli Emlak Müdürlüğü bu şirkete yazı yazıyor ve ‘Sözleşmeyi fesh ettim’ diyor. Şirketin sahibi panikliyor. Saraya haber gönderiyor. Saray 4 şart sunuyor.

Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu değiştirip, bizim istediğimiz kişiyi atayın’ diyorlar.

İkincisi; ‘26 kişilik liste vereceğiz. Onları işten çıkarıp, bizim istediğimizi işe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AKP lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’

Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız.’ Saray 4 şartı Doğan Medya’ya sunuyor. Bodrum grubunu işleten Doğan grubudur. Hükümet medya ilişkileri böyle işliyor. Hükümet medyayı bu şekilde satın alıyor.”

AKP’nin kendine özgü İslam anlayışı olduğunu ileri süren Demirtaş, AK Parti’nin İslam’ında hırsızlık, yolsuzluk, cenazeye işkence, yalan ve iftiranın serbest olduğunu iddia etti.

KAYNAK: CİHAN