Deneyimli ekonomi gazetecisinden çarpıcı iddia !

Deneyimli ekonomi gazetecisinden çarpıcı iddia !
Güncelleme:

Ekonomi gazeteciliğinin önemli isimlerinden biri Osman Ulagay. Medyadaki son dönem baskı furyasından nasibini alarak kalemini bir kenara bırakmıştı. Ulgay uzun bir ardan sonra Aksiyon'a konuştu ve çarpıcı mesajlar verdi.

Önce AK Parti’nin doğrularına arka çıktığı için 2007’de kendi mahallesinin baskılarıyla yazılarına ara veren ekonomi gazetecisi Osman Ulagay, 2010’da da bizzat Erdoğan’ın medyaya baskısı ile bu sefer yazmayı durdurdu. Onun bu serüveni AK Parti’deki değişimin de bir göstergesiydi aslında!


Aslında onun köşe yazarlığı serüveni AK Parti’deki değişimi anlamamızda önemli yol haritalarından biri olabilir. Daha 2007 yılında, AK Parti’ye açtığı krediden dolayı kendi laik mahallesinde baskı görüp Milliyet’teki yazılarına ara vermek zorunda kalmış çünkü. Aradan birkaç yıl geçmiş, 2010 yılının hemen başında, bu sefer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan medya patronlarına seslenip yazarlara ‘Kusura bakma kardeşim, bizim dükkânda sana yer yok’ demelerini istemiş. O da bu durumu eleştiren bir yazı kaleme almış ama yazısı Milliyet’teki son makalesi olmuş.

Osman Ulagay, laik kesimin akl-ı selim sahibi isimlerinden ve ekonomi basınının duayenlerinden… Dünya ve Türkiye’deki gelişmeleri iyi analiz eden bir kalem olarak biliniyor. Bu analizler ışığında kırılma anları diye nitelediği dönemlerde yazdığı kitapları ile de öne çıkmış biri o. Bu alışkanlığını 1980 yılından beri sürdürüyor. 2008 yılında, AK Parti’nin önünü kesmeye yönelik girişimleri de eleştirdiği “AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu” kitabını çıkardı. Erdoğan’ın Yeni Türkiye’sinin hikâyesini ise 2012 yılında “Türkiye Kime Kalacak?” adıyla kitaplaştırdı. Son olarak Gezi Parkı olaylarını da geçen yılın sonunda “Türkiye Eskisi Gibi Olmayacak” adıyla tarihe not düştü. Şimdi, dünyadaki yönetişim veya yönetilemezlik meselesine kafa yorarak son süreçte Türkiye’de yaşananları da bağlayacağı çalışmasına yoğunlaşmış durumda. “Erdoğan, bu süreçte Gülen Hareketi’ni de düşman olarak görmeye başladı ve onlarla bağlarını kopartarak Türkiye’de tek adam rejimini oturtma yoluna girdi. Bu yol Vladimir Putin ve (Macaristan Başbakanı) Viktor Orban’ın yoludur.” diyen, bugünlerde Dünya Gazetesi’nde yazan Osman Ulagay ile Recep Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu-AK Parti üçgeninde Türkiye’nin bugüne gelişinin hikâyesini konuştuk.

 

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN