O Kitap Böyle Yorumlandı: Abdullah Gül Konuşmuş, Erdoğan Yapmış

O Kitap Böyle Yorumlandı: Abdullah Gül Konuşmuş, Erdoğan Yapmış
Güncelleme:

O Kitap Böyle Yorumlandı: Abdullah Gül Konuşmuş, Erdoğan Yapmış

O Kitap Böyle Yorumlandı: Abdullah Gül Konuşmuş, Erdoğan Yapmış

Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever'in yazdığı kitap gündeme bomba gibi düştü.

Ahmet Sever'in kitabında Abdullah Gül'ün 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde neler yaptığı/yapmadığı gün yüzüne çıkmış oldu.

Ahmet Sever'in kitabıyla ilginç bir değerlendirme Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'ten geldi.

Zeyrek'e göre kitapdan çıkan sonuç şu: "Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan'a karşı hiç bir şey yapmamış."

CNN Türk'te yayınlanan Parametre programında konuşan Deniz Zeyrek, Ahmet Sever'in o kitabıyla ilgili şunları söyledi:

"Benim gördüğüm kadarıyla 12 yılın özeti şu; Abdullah Gül konuşur,​ Abdullah Gül düşünür, ​Abdullah Gül kritik eder, Tayyip Erdoğan yapar. Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan'a rağmen hiç bir şey yapmamış.

Cumhurbaşkanı Gül'ün çok demokrat olduğunu bir çok konuda farklı düşündüğünü bu kitaptan anlıyoruz. Ben bu konuda hiç bir şüphe duymuyorum. Demokrat bir insan olduğunun farkındayım. Fakat Tayyip Erdoğan'a rağmen, hiç bir şey yapmamış. 12 yıl boyunca Tayyip Erdoğan'a karşı yaptıklarının iki elin on parmağını geçmediğini görüyoruz. Yani gelen yasaların tamamını onaylaması, 'ben inseydim' diyor mesala. İnseydi. Madem Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın yanlış yaptığını düşünüyor inebilirdi. Mücadele edebilirdi. Hala öyle bir şansı var.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN HER İSTEDİĞİNİ YAPTI"

Madem Tükiye'de yönetim konsunda bir takım antidemeokratk gelişmelerin yaşandığnı kanatindeydi, internet yasası da buna örnektir. Desteklemediğini 'keşke onaylamasam' dediğini biliyoruz ama Tayyip Erdoğan'la karşı karşıya gelmemek için onaylamak zorunda kaldığına da biz burada tanıklık ettik.

Tayyip Erdoğan'ın her istediğini Abdullah Gül'ün yaptığına tanıklık ettik. Yani Abdullah Gül konuştu., Abdullah Gül eleştirdi, Abdullah Gül düşündü kendi görüşlerini üretti ama hep Tayyip Erdoğan yaptı.

"MÜCADELEYE GİRMEDİ"

Hiç bir şekilde kendisini bir mücadeleye hazırlamadı veya hiç bir şekilde bir mücadeleye girmedi. O yüzden önümüdeki süreçte ne yapabileceği Tayyip Erdoğan'ın tavrına bağlı. Tayyip Erdoğan gel partinin başına geç derse geçecek gibi bir tablo çiziyor. Bunu demezse Tayyip Erdoğan'a rağmen Ak Parti'nin başına gelmeyecek gibi duruyor."aktifhaber.com