Der Spiegel'in haberine Albayrak'ın avukatından yanıt var

Der Spiegel'in haberine Albayrak'ın avukatından yanıt var
Güncelleme:

Almanya'nın siyasi haftalık dergilerinden Der Spiegel'in internet sitesi Spiegel Online’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Bakan Berat Albayrak’ı hedef alan habere yanıt geldi.

Almanya'nın siyasi haftalık dergilerinden Der Spiegel'in internet sitesi Spiegel Online’da Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın damadı Bakan Berat Albayrak’ı hedef alan habere yanıt geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel, müvekkilinin yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı bulunmadığını ve iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Alman derginin “Erdoğan’ın damadı ve Dubai’deki milyonlar” başlıklı haberi, Maximilian Popp, Zeynep Sentek ve Craig Shaw imzalarını taşıyordu. Gazeteci Maximilian Popp, 2014 yılında “Gülen Hareketi: Der Pate (Mafya babası)” başlıklı haberinde, Cemaat’in Almanya’da nasıl örgütlendiğini yazmış ve Cemaat'in tepkisini çekmişti. 

İDDİALAR NELERDİ

Spiegel Online’daki son haber ise, Erdoğan’ın başkan seçildiği son AKP kongresinde damadı Berat Albayrak’ın enerji bakanı olarak hemen onun yanında yer aldığı ile başlıyordu. Albayrak bir gün politik olarak Erdoğan’ın mirasını sürdürecek “başveliaht” olarak tanımlanıyordu. Yeni ortaya çıkan “Malta Dosyaları”nın Albayrak’ı zora sokabileceği öne sürülüyordu.

Haberde iddialara göre; Albayrak'ın 2011’de 33 yaşında Çalık Grubu’nun yöneticisi iken, grubun Dubai’de bulunan milyonlarca euro’sunu transfer sırasında yüzde 20 vergiyi vermeden Türkiye’ye getirmek istediği ileri sürüldü. Ancak yine iddiaya göre; bu operasyon itirazlar sonucunda gerçekleşmedi. Haberde, Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olmasıyla "Vergi Barışı" başlığı altında bir vergi affı yasası çıkarıldığı ve milyonlarca liranın ülkeye serbestçe girdiği ileri sürüldü.

BAKAN BERAT ALBAYRAK'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel, müvekkilinin yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı bulunmadığını açıkladı. Müvekkili Albayrak'ın iddia edildiği gibi yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı olmadığını vurgulayan Avukat Özel, başta Spiegel Online olmak üzere Türkçe gazetelerin internet sitesindeki iddiaların da gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Bakan Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel’in açıklaması şöyle:

"Ülkemiz hakkında uzunca bir süredir yapılan yalan haberlerle yurt içi ve yurt dışındaki Türk vatandaşları kışkırtılmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenmektedir.

Müvekkilim Sayın Berat Albayrak da bu kirli yabancı odakların yerli iş birlikçilerinin hedefi haline getirilerek, gerçek dışı suçlamalar ve basın meslek ilkelerine aykırı haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Suç teşkil eden, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti aleyhtarı yabancı güçlere hizmet ettiği açıkça belli olan yayınlar hiçbir somut delile dayanmamaktadır. Bu şekilde basın ve ifade özgürlüğünün sınırları defalarca aşılmış ve müvekkilimin kişilik haklarına saldırılmıştır. Şüphesiz ki son aylarda artan bu ve benzeri yalan haberler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunun bir parçasıdır. Şunu net olarak ifade etmeliyiz ki bu ahlaksız girişimler, müvekkilim gibi vatanseverlerin memleketimizin huzur, güven ve refahı için çıktıkları kutlu yürüyüşüne asla engel olamayacaktır.

Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan, tüm eylem ve işlemlerini hukuk çerçevesinde yapan müvekkilim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak, bu karanlık ve kirli odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürecektir. Kamuoyuna şunu duyurmak isteriz ki basın ilkelerini ayaklar altına alan yerli ve yabancı medya kuruluşlarıyla ilgili tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Müvekkilim hakkında kaleme aldıkları mesnetsiz iddialarını ülke gündemini manipüle etmek amacıyla kullananlar, bu sorumsuzluklarının hesabını yargı önünde vereceklerdir.

Adı geçen yerli ve yabancı basın yayın kuruluşlarının hukuka ve ahlaka aykırı yayın politikalarını şiddetle kınıyor, iddiaların asılsız olduğunu ve söz konusu yayın kuruluşları aleyhine tüm yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygılarımızla duyurmak istiyoruz."