Destici'den Dumanlı'ya ziyaret

Destici'den Dumanlı'ya ziyaret
Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, özgür medyaya yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı makamında ziyaret etti.

Destici, saat 11.00 sıralarında Yenibosna'daki Zaman gazetesi genel merkezine geldi. Zaman gazetesi yöneticilerinin karşıladığı Destici, ardından Ekrem Dumanlı'yı makamında ziyaret ederek görüştü. Görüşmenin ardından gazete içerisinde açıklama yapan Destici şu ifadeleri kullandı:

- Doğru bildiğimiz, haklı bildiğimiz, her şeyin de yanında durduk. 28 Şubat sürecinde tanklar Muhsun Yazıcıoğlu’na ya da Büyük Birlik Partisi’ne çevrilmemişti ama namlusunu milletine döndürmüş tanka selam durmam diyen Muhsin Yazıcıoğlu oldu.

- 14 Aralık’ta basına, özelde Zaman Gazetesi ve Samanyolu grubuna, bir takım dizi senaristlerine oyuncularına, emniyet mensuplarına yapılan bu gözaltılar ve operasyonları maalesef hukuki temele dayandıramadık.

- Türkiye’deki muhalif siyasetin tamamı, sadece Türkiye içindeki değil, uluslararası arenada da gerçekten bunun hukuki temele ya da zemine yapılan bir operasyon olmadığı, tam tersine siyasi bir operasyon olduğu, özgür basını susturma adına, yıldırma adına, sindirme adına yapılmış olan bir operasyon olduğu çok net bir şekilde görüldü ve algılandı.

- Ekrem Bey adına, diğer serbest kalanlar adına biz sevindiğimiz kadar aslında Türkiye’nin bir yerde itibarı da kurtuldu. ‘medyaya baskı yapılıyor’ suçlamasınıdan kurtuldu TTürkiye. Bu yönüyle sevindik. Ama Hidayet Bey nazarında da onunhalen tutuklu olmasını da biz basına ve demokrasiye vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz.

- Özgür basını, muhalif sesleri susturma adına yapılmış ve hukuki temelden, zeminden yoksun bir tutuklamam olarak görüyoruz. Bir an önce bu süreçten geri dönülmesini ve hukuka müdahale edilmemesini, hukukun üzerindeki ellerin çekilmesini, ve yasama yürütme yargı dediğimiz kuvvetler ayrımının demokratik sistem içerisinde tam olarak işlemesini bekliyoruz.

- Büyük Birlik Partisi olarak bu güne kadar özgür basına, demokrasimize, milli iradeye verdiğimiz destek bundan sonra da sürecektir. Kim ne yaparsa yapsın, demokrasiden yana tavrımızı, milli iradeden, hukuktan yana olan tavrımızı, mazlumların yanında duran duruşumuzu, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

- Türkiye’de gerçekten baktığımız zaman, Zaman Gazetesi’nin serüvenine çok zor şartlardan geçildi. Türkiye’de milli ve manevi değerlerin yerleşmesi, kökleşmesi adına ahlakımızın, Resullullah (SAV) Efendimizin, Kur’an ahlakının yerleşmesi adına çok katkıda bulundular. Belirli dönemlerdi fikir ayrılığına düştüğümüz dönemler de oldu. Ama önemli olan bütün bunlara saygı göstermek, hoşgörüyle yaklaşmak.