DHKP-C eylemi yüzünden gazetecileri hedef gösterdi

DHKP-C eylemi yüzünden gazetecileri hedef gösterdi
Güncelleme:

DHKP-C eylemi yüzünden gazetecileri hedef gösterdi

DHKP-C eylemi yüzünden gazetecileri hedef gösterdiler!

Yeni Akit, Takvim ve 24 TV'de bazı gazeteciler yaptıkları haberler ve yorumlar nedeniyle gazetecileri hedef gösterdi.

Çaylayan Adliyesi'nde dün yaşanan ve iki militan ve savcının ölümüyle sonuçlanan DHKP-C eyleminin ardından bazı gazeteciler ve yayın organları hakkında yaptığı saldırı içerikli haberler dikkat çekti. Yeni Akit, Takvim ve 24 TV'de bazı gazeteciler yaptıkları haberler ve yorumlar nedeniyle hedef gösterildi.

YENİ AKİT
Yeni Akit, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ceyda Karan'ı twitter hesabından paylaştığı bir tweet nedeniyle hedef gösterdi.

Çaylayan Adliyesi'nde iki eylemcinin öldürülmesinin ardından bir kullanıcının "Adliye'deki eylemciler IŞİD militanı olsaydı, emin olun kıllarına bile zarar gelmezdi. Devletin fıtratı bu!" tweetini takipçileriyle paylaşan Karan, Yeni Akit'in hedefi oldu.

Yeni Akit'in "Charlie'ci Cumhuriyet yazarından terör örgütü DHKP-C'ye destek!" başlıklı haberinde "Gezi kalkışmasının bir numaralı tetikçilerinden, peygamber sövgücüsü Cumhuriyet Yazarı Ceyda Karan'ın kızıl komünist terör örgütü DHKP-C'ye destek veren paylaşımı infiale neden oldu" ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet yazarı Karan, Ocak ayında Charlie Hebdo'nun özel sayısının kapağına köşesinde yer verdiği için de  hedef gösterilmişti.

TAKVİM
Takvim, "Aydın Doğan Medyası'ndan DHKP-C propagandası" başlıklı haberinde Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz hedef gösterildi. "Radikal, DHKP-C resmi yayın organı gibi hareket etti" denilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"Radikal'in internet sitesinde yer alan haberde, 'Savcıyı rehin alan DHKP-C'liler Radikal'e konuştular' denildi. Haberde sol terör örgütleriyle derin ilişkisi bilinen Doğan medyası muhabiri İsmail Saymaz imzası yer aldı. Saymaz'ın teröristlere ulaşmakta hiç zorlanmadığı tahmin ediliyor."
Takvim gazetesinde yer alan bir başka haberde ise Emniyet Müdürü ve Başsavcı'nın açıklama yapacağı sırada İMC TV muhabirinin adliye önünden uzaklaştırması "İMC TV muhabirine ayar!" başlığıyla sunuldu.

24 TV
24 TV'de yayınlanan Politik Eksen programında ise Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, CNNTürk'ten Mirgün Cabas'a attığı "Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" tweeti nedeniyle çok sert tepki gösterdi. Oğur, Cabas için, "Bu tweeti atan kişi utanmadan çıkıp akşam yayın yaptı. Utanç verici" ifadelerini kullandı. (medyaradar)