Fatih Tezcan bir \"gazeteci\" olarak Arınç'ın istifasını istiyor!

Fatih Tezcan bir \"gazeteci\" olarak Arınç'ın istifasını istiyor!
Güncelleme:

Fatih Tezcan bir \"gazeteci\" olarak Arınç'ın istifasını istiyor!

Fatih Tezcan bir "gazeteci" olarak Arınç'ın istifasını istiyor!


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “İzleme Heyeti’ne olumlu bakmıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sert sözleri, Erdoğan’ı militanca savunan yazar Fatih Tezcan’ı ‘kızdırdı’.

Arınç’ın PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Nevruz mesajının okunmasının hemen ardından açıklama yapmasını kasıtlı bulan Tezcan,“Arınç ‘CB-Hükümet Uyumsuzluğu’na çalışmıyorsa istifa etmeli veya 7 Haziran’a dek konuşmamalı” dedi.

Tezcan, kişisel Twitter hesabından Arınç’ın ‘özgül’ İzleme Heyeti açıklaması hakkında şunları yazdı: “Arınç “Erdoğan’ın çıkışından sonra Öcalan’ın mektubu hükümetimizin başarısı!” diyor.Hala gözlerime inanamıyorum. Erdoğan yurtdışındayken daima küstahlaşan B.Arınç ‘CB-Hükümet Uyumsuzluğu’na çalışmıyorsa istifa etmeli veya 7 Haziran’a dek konuşmamalıdır.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Arınç’ın istifasını istemesi gerektiğini savunan Tezcan şöyle devam etti: “Erdoğan’ın çıkışı, sürecin MHP’ye yarayacak kıvama sokulmaması içindi.Arınç’ın çıkışı ‘Hükümet düştü’ diyen MHP’ye yaradı.İhanetin özeti bu!”

Bülent Arınç'ttan Cumhurbaşkanı ile ilgili flaş sözler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çok önemli açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleme heyetiyle ilgili sözlerine de cevap verdi. Arınç, "Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya bakan arkadaşlarımız tarafından ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Ekran önünde konuşmasını uygun bulmuyorum" dedi. Erdoğan, "Çözüm Süreci’yle ilgili bir izleme heyeti oluşturulmasını doğru bulmuyorum" demişti.

İşte Arınç'ın açıklamaları:

CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİ   
Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da izleme heyetinin oluşturulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.
Sayın cumhurbaşkanımızın sözlerini yorumlayacak, eksik fazla konuşacak durumda değiliz. Bunu nezaketsizlik olarak kabul ederim.
İzleme Komitesi 5-6 kişi olacak denildi. Bunlar daha önce Akil Adamlar olarak görev yapmışlardı. TBMM'de geçen sene terörün sona erdirilmesi ismiyle kanun çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır. Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti'nin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur.
Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.