Dilipak iddiayı gündeme getiren gazeteciyi aradı

Dilipak iddiayı gündeme getiren gazeteciyi aradı
Güncelleme:

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Abdurrahman Dilipak ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti. Tanık kendisini telefonla arayan Dilipak'a hala sözlerinin arkasında olup olmadığını sordu.


“Çamlıca’daki o villada anlatılanlar” başlıklı yazım, yayına girdiği andan itibaren bir hayli yankı buldu. Ben yazıyı Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Abdurrahim Karslı’nın ağzından dinlemiş, sonra da bir iki isimden konuşmayı teyit etmiştim.

Yazıyı okuyanların hatırlayacağı gibi, AK Parti’nin kuruluşu ile ilgili esas açıklamayı yapan ise yazar Abdurrahman Dilipak idi.

Dilipak ile epey geçmişe dayanan bir tanışmışlığımız var. Hala zaman zaman görüştüğümüz oluyor. Birbirimize en kısa yolla ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerimiz iki tarafta da var.

Buna rağmen, bu yazının asıl kahramanı olmasına rağmen Dilipak’tan bu yazıyı teyit yoluna bilerek gitmedim.

Abdurrahman Dilipak’ı arayıp, “Abi, (yaşı da, meslek kıdemi de benden fazla. Hep abi diye hitap ettim) böyle bir toplantı olmuş, bu toplantıda sizin böyle şeyler anlattığınız söyleniyor. Ne dersiniz” demedim.

Demedim. Çünkü, Abdurrahman Bey’in kendisinden bu konuyu eyep önce duymuştum. 28 Şubat davası dolayısıyla mağdur olduğu ve evinin haciz sonucu satılma ihtimalinin olduğu günlerde idi. (2010 diye aklımda kalmış. Yanlış hatırlıyor olabilirim.)

O dönem, kendisine sahip çıkmadıkları için AK Parti’ye ve Erdoğan’a çok kızgın olduğu günlerdi. AK Parti’nin nasıl kurulduğuna ilişkin ayrıntıları o dönem kendisinden dinlemiştim. Ayrıca, kuruluş öyküsünü köşe yazılarında birkaç defa farklı vesilelerle dile getirmişti.

Ayrıca Çamlıca'daki villa buluşmasında konuşulanları anlatan da ev sahibi Karslı’dan başkası değildi.

Geçtiğimiz günlerde Prof. Karslı ile bir dost ortamında çay içerken, evindeki toplantıyı, katılanları ve konuşulanları kendi anlattı. Ben sohbet sırasında, kafamdan bu konuyu yazıp yazmama konusunda mahremiyeti olup olmadığı konusunu geçirip, “Bu paylaştıklarınızı yazmanın bir sakıncası var mı?” diye sormayı düşünürken Karslı, bunları ekranda da anlattığını söyledi.

“+1 TV’de yayınlanan Cem Özer’in programında bütün ayrıntıları ile yayında paylaştım” dedi.

“Yazabilir miyim” diye sormama gerek kalmamıştı.

Dolayısıyla bu yazı ile ilgili teyit edilmesi gereken her türlü doğrulama mekanizması, benim ölçülerime göre işletilmişti.

Abdurrahman Dilipak’ın, yazı dolayısıyla bir vesile ile gündüz arayacağını düşünmüştüm. Akşam aradı. Bir süreden bu yana dişlerinden yaşadığı sorundan dolayı gördüğünü söyledi. Tedavi yüzünden gün içinde arayamamış.

Uzunca sayılacak bir konuşma oldu. Yazdıklarımda yalan ve yanlış bir şey olmadığını söyledi. Bunu farklı ortamlarda defalarca anlattığını ve gündeme getirdiğini söyledi.

Dilipak, ardından ekledi. “Abdurrahim Bey politikacı olmuş. Anlattıklarımın hepsini aktarmamış” dedi.

Merakla, “Politikacı olmakla neleri saklamış? Hangi bölümleri atlamış” dedim.

AK Parti’nin anlattığı şekilde kurulduğunu ama Erdoğan’ın artık bağımsız hareket ettiğini söyledi. Bağımsız hareket ettiği için Abdullah Bey’in 2007’de Cumhurbaşkanı seçilebildiğini söyledi.

Kendisinin sadece bir yazar olmadığını aynı zamanda bir aktivist olduğu vurgusunu yaptı.

Mavi Marmara’nın Gazze’ye gitme işinin de bir İHH projesi olmadığını anlattı. Ona ilişkin pek dillendirilmeyen noktalar paylaştı. Detaylarını yapacağımız röportajda anlatacak.

Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde 5 Ağustos’ta kararlaştırdığımız buluşmayı, diş tedavisi sonrasında Rotahaber’i ziyaret etme şeklinde yapmak üzere sözleşerek görüşmeyi bitirdik.


ÜNAL TANIK - ROTAHABER