Dışişleri Bakanlığı Twitter'da takipçi rekoru kırdı

Dışişleri Bakanlığı Twitter'da takipçi rekoru kırdı
Güncelleme:

Çavuşoğlu: Dünyada en çok Twitter takipçisi olan Dışişleri Bakanlığı bizde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medyaya bakanlık olarak özel bir önem verdiklerini belirterek, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın dünyada birçok ülkenin Dışişleri Bakanlıklarından daha fazla takipçi sayısına sahip olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, Türkçe Twitter sayfasının takipçi sayısının 621 bini geçtiğini ifade ederek, bu rakamın ABD’de 335 bin, Rusya’da ise 399 binde kaldığının altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine dağıttığı '2015 Yılına Girerken Dış Politikamız' adlı sunum kitabında Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalardan söz etti. 173 sayfalık kitapçıkta Bakan Çavuşoğlu, iletişim teknolojilerindeki gelişmenin kamu diplomasisi uygulamalarında sosyal medyadan da yararlanma imkanı sağladığına dikkat çekti.

Son dönemde daha fazla kişiye erişim amacıyla Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Fransızca, dillerinde Facebook ve Twitter sayfalarının olduğu vurgulanırken, yurtdışındaki temsilciliklerin de aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanmaları yaklaşımı içinde olunduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın, komisyon üyesi milletvekillerine dağıttığı kitapçıkta şu ifadelere yer verildi: "Türkçe Twitter sayfamızın takipçi sayısı 23 Ekim 2014 itibariyle 621.000’i geçmiştir. Türkçe Facebook takipçi sayısı da 165.000’i geçmiştir. Diğer ülke Dışişleri Bakanlıklarının ülkelerinin resmi dillerindeki Twitter sayfalarına baktığımızda ABD’nin (İngilizce) 335.000, İngiltere’nin (İngilizce) 261.000, Fransa’nın (Fransızca) 380.000, RF’nin (Rusça) 399.000 takipçisinin bulunduğu görülmektedir. Bu çerçevede, Türkçe Twitter sayfamızın eriştiği takipçi sayısı kayda değerdir. 2012 Ocak ayından itibaren faaliyete geçen İngilizce Twitter sayfamızın takipçi sayısı 22.700’e ulaşmıştır."