Doğan Satmış suskunluğunu bozdu

Doğan Satmış suskunluğunu bozdu
Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesi’nden gönderilen gazeteci Doğan Satmış, sessizliğini sosyal medyadan bozdu.

İşte o paylaşımlar;
“Akın Atalay, Cumhuriyet'ten ayrılmam için gazete içinde bir açıklama yayınladı. Cumhuriyet'te herkes iddialarının yalan olduğunu biliyor.


Gazete dışında bilen yok ama Cumhuriyet'ten tam 5 kişi Fransa'daki Avrupa şampiyonasını izlemek için davet edildi ve izin alıp gitti.

Bunların 3'ü künyede adları yer alan müdürlerdi. Bunların hiçbirine dokunmayıp beni isten çıkarmak tamamen Akin Atalay'ın fırsatçılığıdır.

Amacı Can Dündar'ın uzun yurtdışı seyahati için gazetenin kendisince yönetilmesi ve Aydin Engin'in de yayın yönetmen naibi olmasıdır.

Bunu gizlemek için beni çirkin bir gerekçeyle böyle suçlaması kabul edilemez. Yurt dişi gezisini bahane etmesi tam anlamıyla fırsatçılıktır.

Maçları izleyen öteki Cumhuriyet çalışanlarının isimlerini saklıyorum çünkü Akin Atalay bu olay üzerine onları da kovmaya kalkabilir.

Akın Atalay bundan 1.5 yıl önce THY'yi övmemi gerekçe olarak gösterdi simdi nedense unutmuş gözüküyor ve yurtdışı gezi bahanesine sığındı.

Bütün Cumhuriyet çalışanları olayı tamamen biliyorlar. Ben 15 ay çalıştığım Cumhuriyet'te gazetemin daha başarılı olmasına çalıştım ama bu

Maalesef vakıf yöneticilerini rahatsız etti. İnsanların arkasından iftira atma alçaklığı kabul edilemez. Cumhuriyet Akın Atalay'ın olsun.

Ne yazık ki asil konuşması gereken Can Dündar sessizliğe bürünmüş ve tek kelime etmiyor. Kendisinden onurlu davranmasını bekliyorum:) BITTI

Son not: 35 yıllık gazeteciyim onurumla çalıştım. Cumhuriyet'te editörler ayda 1.500 TL'ye çalıştırıp Volvo makam araçlarına binenleri görün”