Dumanlı'ya görkemli karşılama

Dumanlı'ya görkemli karşılama
Güncelleme:

Gözaltına alındıktan 6 gün sonra serbest kalan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Zaman gazetesine gelişinde mesai arkadaşları tarafından karanfillerle karşılandı.

Dün İstanbul Adalet Sarayı'ndan çıkan Ekrem Dumanlı'ya bugün gazetedeki mesai arkadaşları karşılama töreni düzenledi. 'Ekrem abi hoş geldin', 'Ne paşalı ne saraylı, delikanlı Ekrem abi', 'Özgür basın susturulamaz', 'Hidayet Karaca Allah'a emanet' sloganları altında binaya giriş yapan Dumanlı, burada gazete çalışanlarına seslendi.

Konuşmasında özgür basın ve demokrasi vurgusu yapan Dumanlı, "Sevgili dava arkadaşlarım! Sizin ve dünyanın şahitlik ettiği zor bir dönem yaşadık. Bu 6 gün içinde hak, hukuk, vicdan, adalet tanımayanlar, dünyada en son hakkımızda yapılabilecek çirkin ithamda bulundular. 'Silahlı terör örgütü kurmak', 'terör örgüt üyesi olmak' gibi insafsızca, vicdansızca ve hata yazılanları görünce 'Allahsızca' diyesim geliyor. Çünkü inanlar hakkında bir şey yazılırken insan eğer Müminse ahireti düşünmesi gerekir. Öbür alemde mahcup olacağı sözü söylememesi gerekir. Terör örgütü nedir? Kurucuları kimlerdir? Silahlı elemanları kimlerdir? bunu Türkiye ve dünya çok iyi bilir. Bizim gibi karınca ezmez insanlara, kanun ve nizamdan ayrılmayan insanlara hakarettir ve basın özgürlüğüne vurulmuş darbedir." dedi.

Geçen 6-7 günlük süre içinde hiçbir şeye üzülmediğini ancak Türkiye'nin en değerli fikir adamlarına, gönül hareketine 'cani' muamelesi yapanlar gibi suçlamalar yapılmasının kendilerini incittiğini belirten Dumanlı, "Bu kadar korkunç bir yalanı doğrusu arkadaş sandığımız insanların dile getirebileceğini tahmin etmemiştik. Bu güzel müesseseye 'din' deme cesaretini gösteren ve bir dönem arkadaşlık yaptığımız bazı insanların var olabileceği aklımızın ucundan geçmedi. Ama bunu da yaşamak, görmek, tecrübe etmek varmış." ifadesini kullandı.

'HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK'

Baskınlarla, operasyonlarla korkmayacaklarını belirten Dumanlı, "Hesabını veremeyeceğimiz bir şey yok ki adliyelerde savcılar ve hakimler karşısında dizlerimizin bağı çözülsün. Suçu olanların, bu ülkeye ihanet edenlerin dizlerinin bağı çözülecek. Hayatında karınca ezmeyen insanlara terörist diyenlerin bir dizlerinin bağı çözülecek. Adalet karşısında hesap verecekler. Masum insanlara akla hayale gelmedik suçlamada bulunan kin ve nefretle bir ayıbı günahı örtmek için yapılan saldırıyı bütün dünya gördü. Ama bir de sizin kahramanlığınızı gördü. Nasıl vedalaşılır, nasıl karşılanır bunu bütün dünyaya gösterdiniz." şeklinde konuştu.

İşte Ekrem Dumanlı'nın konuşmasından diğer satır başları:

-Korkmayacağımızı korkutulamayacağımızı bilsinler

-Bizi baskınlarla korkutacaklarını sananlar korkmayacağımızı görmüşlerdir

-Hayatında karıncayı ezmeyenler insanların bir gün dizlerinin bağı çözülecek, hesap verecekler, adalet karşısında hesap verecekler.

-Bir kinle bir hefretle bir ayıbı örtmek için yapılan saldırıyı bütün dünya gördü.

-Sizin ortaya koyduğunuz olgunluk ve demokratik tepki basın tarihinde bir sayfa olacaktır.

- Bu insanların demokratik mücadelesi bütün dünyada ilham kaynağı oldu.

-Kendilerini hakim, savcı, mahkeme yerine koyup suç istinat edenler suçlu ilan edenler bir gün bağımsız yargıya hesap verecekler

-Allah var gam yok, Allah var beşer karşısında eğilmek yok.

-Mesele Zaman'a yapılan baskın değildir, mesele bir dizi vesile edilerek Samanyolu Televizyonu'na yapılan çirkin baskın değil, mesele basın özgürlüğünün ve demokrasinin baskı altına alınması meselesidir.

-Adım adım her bir gruba karşı değişik yöntemlerle baskı kuruluyor. Demokrasi basın özgürlüğü ayaklar altına alınıyor.

-Mecburiyetleri yokken hatta kırgınlıkları varken destek veren basın kuruluşları ve yöneticilerine teşekkür ederim.

-Ergenekon davaları sırasında görüşlerimizin ayrı olduğu meslektaşlarla sütunlarımızdan atıştık ama hep merhabalaştık.

-Farklı düşünebilir, yazabilir, konuşabilir hatta hayat tarzlarımız farklı olabilir ama birbirimize saygı duymamız gerekir.

-Düşünce özgürlüğü konusunda akan suların durması kol kola girilmesi gerekir.

-Hasan Cemal'in desteğini asla unutamam, özgürlük belgesine tek tek imza atanları saymam vefa borcudur.

-Yurt dışındaki basın mensuplarının medya özgürlüğü konusundaki hassasiyeti Türk basınına örnek olmalı.

-Hukuku askıya aldılar bir çok kötülük yaptılar belki daha da yapacaklar ama temel hak ve özgürlükler konusunda asla susmayacağız.

-Sizi utandıracak bir şey yapmadık o yüzen daima başımız dik.

-Nasıl bir ayıp işlediniz ki o ayıbı kapatmak için bir sürü ayıp işliyorsunuz.

-Biz ne düşünüyorsak onu yazarız bizim içimiz dışımız bir talimatla yazanlar başka yerde.

-Eğer talimatlara başımız eğiyor olsaydık başka yerde olmamız gerekirdi.

-Vatandaşlar oynadığı kötü rolden dolayı Erol Taş'ı taşlardı, şimdi bunu hakimler ve savcılar mı yapacak? Yahu bu senaryo.

-Sadece STV'nin değil, dünyadaki bir çok senaryoyla gerçek örtüşebilir, kurgu bu kurgu.

-Hidayet bey böyle absürt gerekçeyle tutuklandı.

-Hayatında karınca ezmemiş insanlara, basın mensuplarına, İslam alimlerine terörist demeyi vicdanlara havale ediyorum.

-Türkiye'de demokrasiden geriye adım atmak mümkün değil.