Dünyayı siber saldıran adamın kimliği ortaya çıktı

Dünyayı siber saldıran adamın kimliği ortaya çıktı
Güncelleme:

Türkiye dahil tüm dünyayı kasıp kavuran siber saldırıyı durduran 22 yaşındaki gencin kimliği deşifre oldu.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 150’yi aşkın ülkeyi etkileyen WannaCry adlı virüsü durdurmayı başaran gencin Marcuh Hutchins olduğunu yazdı.

Beklenen ikinci saldırıyı durdurmak için hükümet ajanlarıyla çalıştığını açıklayan Hutchins, kimliğinin ortaya çıkmasının ardından iş tekliflerine boğulduğunu ifade etti.

İngiltere’de yaşayan Hutchins, virüsün bağlandığı bir alan adını satın alarak farkın olmadan fidye yazılımının yayılmasını önledi ve dünya çapında 100 bini aşkın bilgisayarı kurtardı.

Bu sabah için beklenen yeni saldırılara karşı devlete bağlı Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’yle çalışan İngiliz genç, ABD merkezli Kryptos Logic firmasındaki işini bırakma gibi bir planı olmadığını söyledi.

Patronları tarafından bu cesurca çabaları için Los Angeles gezisiyle ödüllendirilen Hutchins, kimliğinin deşifre olmasının arından, hacker’ların intikam saldırılarına maruz kalmaktan korkuyor.

İş bulduğu için üniversiteye gitmediğini ve okuldan pek haz etmediğini söyleyen Hutchins, “Gelecekte birileri öç almak isteyebilir. Saniyeler içinde kimliğimi bulabilirler. Nerede yaşadığımız öğrenirlerse, her şeyi yapabilirler” dedi.

Son üç günde sadece 5 saat uyuduğunu belirten Hutchins, fidye yazılımının zaafını ararken, hacker’lar tarafından virüsün içine gömülen ve işler kontrolden çıktığında virüsü

ARKA KAPI DEVRE DIŞI KALMAMIŞSA…
İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Hutchins, dünya çapında yeni bir kaos dalgasının başlayabileceğini belirterek, “E-postalar konusunda çok endişeli değilim. Tahminen bu fidye yazılımı bir arka kapı bırakıyor ve henüz bizim müdahalemizin o arka kapıyı devre dışı bırakıp bırakmadığını da bilmiyoruz” dedi.

Birilerin sistemleri tekrar hack’leyebileceği uyarısında bulunan genç dahi, şöyle devam etti: “Arka kapının devre dışı kalmadığını varsayarsak, daha önce virüsten etkilenen her bilgisayar tekrar etkilenebilir.”

Dünyayı bu baş belasından kurtarmak için günleri harcarken sadece yemek için bir kez odasından çıkan Hutchins’in ailesinin ise olan bitenden haberi yokmuş: “Ailemden kimseyle konuşacak zaman bulamadım.”

Pizzayı çok sevdiğini ifade eden Hutchins, Çinli bir hacker’ın fark etmeden aldığı alan adını satın almaya çalıştığını söyleyerek şu uyarıda bulundu: “Virüsü geliştirebilir ve “acil anahtarı”nı kaldırabilirler.