İhsan Eliaçık: Dindarların iktidarında, insanlar evinde tedirgin

İhsan Eliaçık: Dindarların iktidarında, insanlar evinde tedirgin
Güncelleme:

İhsan Eliaçık: Dindarların iktidarında, insanlar evinde tedirgin

İhsan Eliaçık: Dindarların iktidarında, insanlar da evinde tedirgin


İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, "Dindar kökenden gelen insanların iktidar olduğu bir zamanda, tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi insanlar ha bugün ha yarın gelip bizi gözaltına alacaklar diye tedirgin." dedi.

28 ŞUBAT'TAKİ TEDİRGİNLİK 'DİNDAR'LARIN ZAMANINDA DEVAM EDİYOR

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan İlahiyatçı/Yazar İhsan Eliaçık, "Dindar kökenden gelen insanların iktidar olduğu bir zamanda, tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi insanlar ha bugün ha yarın gelip bizi gözaltına alacaklar diye tedirgin. Bugün insanlar aynı şekilde tedirgin." dedi. Sadece laiklerin ya da Atatürkçülerin tedirgin olmadığını vurgulayan Eliaçık, "Şu anda cemaat diye bilinen grubun evlerinde bu tedirginlik sürüyor." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE AKDOĞAN'IN SÖZLERİ TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN ETTİ

Bugün duyduğu iki sözden tüylerinin diken diken olduğunu belirten Eliaçık, "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, beraber dergi çıkardığımız insan. 'Yılanın başını ezmek lazım' diyor. Allah Allah, yılanın başı kim? Size ne oldu?" diye sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ya devleti kabul edecekler, ya da yok olacaklar' sözüne de tepki gösteren İhsan Eliaçık, "Bu nasıl sözler böyle, devletin başındakiler nasıl böyle konuşur? Dillerini yumuşatmaları lazım, insanları kucaklamaları lazım. Cemevlerine gitmeleri lazım. Kiliseye gitmeleri lazım. Devletin güvenlik güçlerini, ordusunu polisini insanların üzerine salmayacaklarına dair teminat vermeleri lazım." dedi.

'ŞAHİN' BİR SÖYLEM VARSA, KESİN SUÇ İŞLENMİŞTİR

Eliaçık, sert söylemlerle ilgili olarak da "Devletin tepesinde şahin rüzgarları esiyorsa, 'asalım keselim, ejderhanın başını yok edelim' diyorsa, kesin bir suç işlemiştir, ve o bastırılmak isteniyordur." ifadelerini kullandı