Ekrem Dumanlı: Yalana Sarılmak Devlet Adamlığı Ciddiyeti ile Bağdaşmaz

Ekrem Dumanlı: Yalana Sarılmak Devlet Adamlığı Ciddiyeti ile Bağdaşmaz
Güncelleme:

Ekrem Dumanlı: Yalana Sarılmak Devlet Adamlığı Ciddiyeti ile Bağdaşmaz

Ekrem Dumanlı: Yalana Sarılmak Devlet Adamlığı Ciddiyeti ile Bağdaşmaz

Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Güneş'in yalan haberine ve o yalan haberi gerçekmiş gibi dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert çıktı. Siz Öcalan'la görüşüyorsunuz da ben belediye başkanı ile görüştüm diye m kınanacağım?
Hükümete yakın Güneş gazetesi, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'la 'sır' görüşme yaptığı yalanını sürdürdü.


17 gün önceki  Zaman Gazetesi'nde yayınlanan görüşmeyle ilgili dün, hem Dumanlı, hem de Kışanak açıklama yaparak, görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu belirtti. Bu açıklamalar Güneş'e yeterli gelmemiş olacak ki, gazete yalanı bugün de sürdürdü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da yalana ortak etti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, bugün bir de görüntülü olarak cevap verdi. 11 Nisan’da ‘Okur Buluşmaları’ programı  kapsamında Diyarbakır’da gazete okurlarıyla buluştuğunu ardından protokol kapısından, gazeteciler ve foto muhabirleri eşliğinde nezaket ziyaret yaptıkların anlatan Dumanlı, 'Yalana sarılmak devlet adamlığına yakışmaz.' dedi.

İşte o açıklama:

SIR ZİYARET YALAN, PROTOKOL KAPISINDAN GİRİP NEZAKET ZİYARETİ YAPTIK

“Havuz medyası önceki gün yeni bir yalan uydurdu. Güya ben Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’a güya "gizli ve belediyenin arka kapısından girmek suretiyle ziyarette bulunmuşum." Tamamen asılsız. 17 gün önceki Zaman Gazetesi’ne baksaydı bu arkadaşlar, bunun haberleştirildiğini, görüşmenin gizli olmadığını, gazetecilerle, fotomuhabirleriyle beraber yapıldığını, protokol kapısından girildiğini, protokol kapısından çıkıldığını ve bütün görüşmelerinde gazeteci arkadaşlarla bir protokol ekibiyle birlikte yapıldığını göreceklerdir.

İşin aslı şudur Türkiye’nin değişik yerlerinde okur buluşmaları yapıyoruz. Diyarbakır’a geldiğimizde de okurlarımızla buluştuk, sohbet ettik. Ardından sayın belediye başkanını ziyaret ettik. Bu bir nezaket ziyaretiydi, yaklaşık 8-10 kişilik bir heyetle gittik, onlar da en 5-6 kişiydi. Gizli kapaklı hiçbir görüşme olmadı, gazetede de haber yapıldı.

BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI SIFATI TAŞIYAN KİŞİLER YALAN NEDEN SAHİP ÇIKIYOR? İNSAF! BU DEVLET ADAMLIĞI İLE BAĞDAŞMAZ!

İşin üzücü yanı şu ki, bu yalan haberi dün Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan kişiler de sanki gerçekmiş gibi kamuoyu ile paylaştı. Ee ne diyeyim artık, insaf! Kamuoyunun gözü önünde, gazeteye haber yaparak, foto muhabirleri eşliğinde yaptığımız görüşmeyi gizli ve arka kapıdan diye anlatmak herhalde devlet adamlığı ciddiyetiyle bağdaşmaz.

SAYIN BAŞBAKAN! PARALELİ BIRAK, EKONOMİ ÇÖKÜYOR ONA BAK! DOLAR FIRLADI ONA BAK!

Sayın Başbakana küçük bir mesajım var: Paraleli mareleli bırak, ekonomi çöküyor ona bak! Paraleli mareleli bırak, dolar fırladı ona bak! Biz gazeteciliğimizi yapıyoruz, asıl üzücü olan şudur; Her gittiğimiz şehirde okurlarımızla buluştuk, bazı belediye başkanlarını ziyaret etmek mümkün değil, bazı valileri ziyaret etmek mümkün değil. Valiler ve belediye başkanları devletin valisi halkın belediye başkanı olmaktan çıkmış, partinin valisi partinin belediye başkanı olmuş. İşte Türkiye'nin geldiği yer.

SİZ ‘SAYIN ÖCALAN’ İLE DİZ DİZE GÖZ GÖZE GÖRÜŞÜYORSUNUZ, BEN HALKIN SEÇTİĞİ BELEDİYE BAŞKANINI NEZAKET ZİYARET YAPTIM DİYE Mİ KINANACAĞIM!?

Hem ayrıca bir şey daha söylemek isterim ki, "Sayın Öcalan"la diz dize göz göze görüşmeler yapıyorsunuz, Kandil'de görüşmeler yapıyorsunuz, kimse rahatsız olmuyor da, ben halkın seçtiği bir belediye başkanına bir nezaket ziyareti yapmışım, bunun kınanacak, ayıplanacak, dile dolanacak neyi vardır Allah aşkına? Lütfen insaflı olalım, vicdanlı olalım, yalana talana dolana müsaade etmeyelim.

 

\"\"