Ekrem Dumanlı'dan Beki'ye cevap

Ekrem Dumanlı'dan Beki'ye cevap
Güncelleme:

Gülen cemaatinin Güneydoğu'da BDP'ye oy verdiği iddiasına Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan cevap geldi. İşte Dumanlı'nın o yazısı:

DUMANLI'NIN TEORİSİ

"Gazeteci arkadaşım, “Cemaat'in oyu nerede?” diye soruyor. Ben de Cemaat'in ciddi bir oyunun olduğunu; ne var ki son seçimlerde Cemaat'in pek çok partiye oy verdiğini söylüyorum. Teorim şu: Cemaat'e sempati duyan insanlar MHP'ye, Saadet'e, BBP'ye; hatta Güneydoğu'da bazen BDP (HDP) adaylarına oy verdi; ancak o partilerden AK Parti'ye çok oy kayınca Cemaat oyları net görülmedi.

AK PARTİ ERGENEKON ZANLILARINI ARKASINA ALDI, CEMAATE KARŞI MÜCADELE BAYRAĞI AÇTI

Bu söylediklerimden sadece BDP'ye ait olan kısmını alıp, diğer partilere dair söylediğim sözleri yok sayarak haber yapanlar yeri göğü inleterek “Cemaat BDP'ye oy vermiş. Bak itiraf etti.” diyorlar.

Cümlenin başını keserek gizli bir yalana teşebbüs edenlere bir iki sorum var:

1-İnsanlar hür iradeleriyle kimi isterse ona oy verir ve veriyor. Zaten belediye seçimi partiden çok kişiye oy vermeyi gerektiriyor. Bu tarz neden sizi çok rahatsız ediyor?

2- Madem BDP sizin dediğiniz kadar kötü; niye AKP, BDP ile bu kadar sarmaş dolaş?

3-PKK'nın her dediğine “evet” deme mecburiyetinde kalan ve onca şantajı ve tehdidi yutkunarak savuşturan AKP, bu aşağılayıcı ilişkiye ayıp etmemiş oluyor da “herkesin vicdanına göre hareket etmesini” tavsiye eden Cemaat neden suçlu oluyor?

4- Doğu Perinçek ve ekibiyle birlik olup, Ergenekon zanlılarını arkasına alıp bütün cemaatlere karşı mücadele bayrağı açan AKP ayıp etmemiş oluyor; kendi iradesiyle BDP'li adaya oy veren adam neden büyük günah işlemiş oluyor?

VEFASIZ İTTİFAKINIZIN HESABINI VERİN

Siz önce kimlerle ittifak kurduğunuza, müminlere karşı nasıl zalimce cephe açtığınıza bakın. Aynadaki haliniz sizin yüreğinize korku salıp iç dönüşümünüzden korkmuyorsanız gelin; özgür iradesi ile insanların sandıkta farklı parti ve adaylarına oy vermesinin esprisini size anlatalım. Ama önce siz bunca kaosa neden olan o vefasız ittifakınızın hesabını verin, temizlenin…"