El Cezire'den şok Abdullah Öcalan iddiası !

El Cezire'den şok Abdullah Öcalan iddiası !
Güncelleme:

İddiaya göre Hükümet ve PKK arasındaki görüşmelerde, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın artık PKK’ya görüntülü mesaj göndermesi konusunda anlaşmaya varıldığı ortaya çıktı

EL-CEZİRE: HÜKÜMET-PKK ÖCALAN'IN GÖRÜNTÜSÜ KONUSUNDA ANLAŞTI

El Cezire’nin haberine göre görüşmelerde
Öcalan’ın bir video kaydıyla mesaj göndermesi üzerinde uzlaşıldı. Hükümetin çözüm sürecinde, eylül ayında yol haritasını açıklamasıyla birlikte “diyalog sürecinin sona erip müzakere sürecinin’ başlaması bekleniyor. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın belirttiği gibi bu süreçte bir yandan Öcalan ile geniş heyetler arasında görüşmeler yapılacak, bir yandan da çözüm süreci daha somut verilerle tartışılmaya başlanacak. Habere göre, İmralı-HDP-devlet üçgeninde yapılan görüşmelerde video ile mesaj gönderilmesi konusu da gündeme geldi. Ancak Öcalan’ın bu mesajı, nasıl bir zamanlamayla göndereceği konusunda henüz son karar verilmedi. Mesajın örgüte gönderildikten sonra kamuoyuna da ulaştırılması söz konusu olacak. 1999 yılından bu yana İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın bu tarihten itibaren kamuoyuna yansıyan bir video kaydı olmadı. Cezaevine girdikten sonra son fotoğrafları ise BDP heyeti ile görüşmesinde çekilmiş ve şubat ayında basına yansımıştı. Öcalan’ın şubat ayında çıkan fotoğraflarından sonra 15 yıl sonra ilk kez video görüntüleri yayınlanacak.