Emrah'a kötü haber

Emrah'a kötü haber
Güncelleme:

Emrah'a kötü haber

Emrah'a kötü haber
Şarkıcı Emrah, ‘Emlak kralı Emrah, dayısı olan 86 yaşındaki babam Kaya İpek’i sokağa attı’ iddiasında bulunan kuzeni Nedret İpek’e kendisine ‘hayırsız, vefasız, vicdansız, edepsiz’ dediği gerekçesiyle açtığı 100 bin liralık davayı kaybetti. Mahkeme, kişilik haklarına saldırı olmadığına karar verdi.
İki yıl önce İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran şarkıcı Emrah, bazı gazete ve televizyon kuruluşları ve internet sitelerinin arasında bulunduğu 8 kişi ve kuruma 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Ünlü şarkıcının dayısı Kaya İpek’le oğlu Nedret İpek bir televizyon programına katılarak babası Kaya İpek’in mülkiyeti Emrah Erdoğan’a ait Mersin’deki evden atıldığını iddia etmişti.
İpek, program boyunca Emrah aleyhinde ‘hayırsız, vicdansız, edepsiz, vefasız’ gibi nitelemelerde bulunmuş, “Emlak kralı Emrah, araba almak için dayısının oturduğu evi sattı. Emrah filmlerindeki gibi değil, para onu çok değiştirdi. Babama zulmetti. Bir tekme de o vurdu” demişti.
Emrah ise dava dilekçesinde, Mersin’deki evini hiçbir bedel talep etmeden dayısına tahsis ettiğini ve yıllarca bu evde oturan dayısının maddi sıkıntısı bitince evi boşalttığını, bunun üzerine kendisinin de evi sattığını ifade ederek, kuzenine tazminat davası açmıştı.
İki yıl süren davada mahkeme, programda yapılan açıklamaların eleştiri sınırları içinde kaldığını kararında açıklarken, davacının tanınmış biri olduğu için haberlerde kullanılan bilgiler nedeniyle kişilik haklarının zedelenmeyeceğini belirterek davayı reddetti
Şarkıcı Emrah Erdoğan, “2 gün boyunca yayınlanan programda kamuoyuna, hayırsız, vicdansız, vefasız ve terbiyesiz olarak tanıtılmak istendim.
Nüfus cüzdanım saatlerce ekrana getirildi” diyerek kuzeni hakkında tazmanat davası açmıştı. Kuzeni Emrah için “Emlak zengini ama dayısını evden attı hayasız” ifadelerini kullanmıştı. (Makaron)