Emre Belözoğlu'nu hedef gösteren gazeteye para cezası

Emre Belözoğlu'nu hedef gösteren gazeteye para cezası
Güncelleme:

Belezoğlu'nu hedefte gösteren gazeteye 5000 TL ceza

Mersin Stadı'nın tribünlerinde dağıtılıp manşetinde Emre Belözoğlu'nun hedefte gösterildiği fotoğrafın yer aldığı haftalık Paskolik Gazetesi'ne 5000 lira idari para cezası verildi.
Gazete editörü Esat Durak, yaptıkları haberle ilgili savcılık tarafından adli olarak 'Kovuşturmaya yer olmadığına' karar verildiğini, idari yönden ise işlem yapıldığını söyledi. Gazetenin manşeti nedeniyle kendilerine '5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanun' çerçevesinde 5000 TL idari para cezası kesildiğini dile getiren Durak, karara karşı Mersin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptıkları itirazın da reddedilerek cezanın kesinleştiğini belirtti.

 
Emre Belözoğlu'nu hedef gösteren gazeteye para cezası - Resim : 1

Hukuka saygılı olduklarını vurgulayan Esat Durak, şiddet içeren bir haber yapmadıklarını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Mersin Stadyumu'nda oynanan Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde dağıtılan yerel Paskolik gazetesinin manşetinde, Mersin İdmanyurdu oyuncusu Nakoulma'nın eli silahlı, Emre Belözoğlu'nun da hedefte gösterildiği fotoğrafa yer verilmişti.
Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)