Erdoğan'dan şifreli mesaj

Erdoğan'dan şifreli mesaj
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle sosyal medya üzerinden mesaj yayınladı. Erdoğan’ın, twitter ve facebook üzerinden verdiği mesajların zamanlaması ve kodlara dayalı olması ise dikkat çekiciydi.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama töreni, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

19.16'DA BAŞLADI 20.16'DA BİTTİ
Erdoğan, tören öncesinde ve sırasında sosyal medya üzerinden de bu tarihi zaferle ilgili mesaj vermeyi tercih etti. Erdoğan, mesajları paylaşmaya Kut'ül Amare zaferini temsilen 19.16'da başladı. Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili son mesajını ise zaferin 100'üncü yıldönümü tarihini temsilen 20.16'da paylaştı.

KAHRAMANLIKLARI UNUTMAYACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Biz, gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz. Bu millet, Malazgirt zaferinden Çanakkale destanına, tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Bugün, milletimizin, ecdadımızın yazmış olduğu bir başka eşsiz destanın, Kûtü'l-Amare zaferinin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Kûtü'l-Amare, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen vatanına nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli ve en açık örneklerden biridir. Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kûtü'l-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır. Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum. Kûtü'l-Amare zaferinin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum."

KARAR