Erdoğan'ın o açıklamaları herkesi şoke etti !

Erdoğan'ın o açıklamaları herkesi şoke etti !
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bank Asya ile ilgili yaptığı açıklamaya ekonomi çevrelerinden büyük tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bank Asya hakkında sarfettiği "BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur"sözlerine sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

BDDK'YA TEHDİT

Katar'dan dönüşünde, gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)'nun Bank Asya konusunda karar vermesi gerektiğini, aksi taktirde sorumlu olacaklarını söyledi.

TANRIKULU: BÜYÜK SKANDAL

Erdoğan'ın sözlerini 'skandal' olarak değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Anayasa ve Bankacılık kanununu hiçe sayan Eroğan'ın açıkça suç işlediğini söyledi. Twitter hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Tanrıkulu, "RTE'nin bir bankaya el konulmasını BBKD'dan açıkça istemesi büyük skandal. Bankanın cumhurbaşkanı eliyle batırıldığı ülkede hangi girişimci yatırım yapar!" diye sordu.

SABUNCU: DÜNYADA BENZERİ YOK

Ekonomi yazarı Murat Sabuncu ise tepkisini, "İlk kez bir devlet adamının bir bankayı batırmak için bağımsız kurula (BDDK) çağrı yaptığını görüyorum. Dünyada benzeri yok. Yeni Türkiye..." sözleriyle ortaya koydu.

Erdoğan'ın sözlerinin açıkça suç olduğuna dikkat çeken ekonomi çevreleri, Bankacılık Kanunu MADDE 82'yi takipçileriyle paylaştı: "Hiçbir organ, makam, merci veya kişi Kurumun (BDDK) kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez."