Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içler acısı hali

Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içler acısı hali
Güncelleme:

2 ay önce tadilat yapılan Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlakların ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilemiyor.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinin bulunduğu Söğüt’te, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2015 yüklenici firma ile sözleşme yapılarak tadilata başlanmış ve türbe 734'üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne yetiştirilmişti. Aradan 2 ay geçmesine rağmen ise tadilat öncesi yaşanan sıkıntılar tekrar gün yüzüne çıktı. Tadilat öncesi türbe dışındaki çatlaklar ve içeride rutubetten kaynaklanan sıva şişmeleri, yeniden ortaya çıktı. TRT’de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi reyting rekorları kırarken, türbede yaşanan bu olumsuzluklar ise vatandaşların tepkisine neden oluyor.
İstanbul’dan türbeyi ziyaret gelen Aktürk ailesi, TRT’de yayınlanan dizi sonrası Ertuğrul Gazi’nin türbesini merak ederek Söğüt’e geldiklerini anlatarak, “Diziyi severek izliyoruz. Dizi reyting rekoru kırıyor ama türbenin hali pek iş açıcı değil. Yeni restorasyon görmüş ama herhalde acele yapılmış bir restorasyon ki sıvalarda çatlaklar ve kabarmalar meydana gelmiş. Yetkililerin bu sorunu çözeceği zannediyoruz” dediler.

 
\"Dizisi